Svchost. Exe folyamat 182. 000 memóriát használ, ez normális?
Figyelt kérdés
Vírusra gyanakszom, futtattam már mindent. Az eset talált is valami trójait, töröltem, de még mindig ugyanannyit zabál... én soknak tartom.2015. jan. 16. 22:51
1/3 anonim válasza:
Jobbklikk, tulajdonságok, és rögtön meglátod, hogy a valódi rendszerfolyamat-e, vagy sem. Az eredeti ugyanis a system32/syswow64 mappában foglal helyet, és van rajta digitális aláírás. Ha vírus, akkor meg máshol lesz, aláírás nélkül.
Az önmagában nem feltétlenül problémás, ha a rendszerfolyamat ennyi RAM-ot használ, hiszen több szolgáltatást is futtat egyszerre egy-egy példány. Hogy pontosan melyeket, azt szintén a kontextmenüjén keresztül meg tudod nézni, mert ha onnan kiválasztod a szolgáltatásokat, akkor átugorva arra a fülre ki lesznek emelve az általa futtatottak.
2/3 anonim válasza:
Ne gyanakodj vírusra, ha lövésed sincs, hogy mi alapján lehetne felismerni. Nálam per pillanat 221,756k memóriát eszik az svchost.exe, és ez bizony, hogy normális.
3/3 A kérdező kommentje:
Az svchoston belül a sysmain fogyasztja a 100K feletti ramot, azt már kiderítettem. Most épp próbálok rájönni, hogy mi az, és h érdemes e letiltani.
2015. jan. 17. 00:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!