Mivel érdemelte ki az Ubuntu a rengeteg kritikát?
Vannak olyan megmozdulásai, amik egyes embereknek nem szimpatikusak. Személy szerint nagyon örülök, hogy népszerűsíti a Linuxot, eleve, az OS-piacnak nagyon jót tenne, ha legalább két-három, egymással versenyző rendszer lenne, nem egy 93%-on, egy 5%-on, egy meg 1,5%-on.
Ugyanakkor azonban iszonyatos a hardverigénye, rengeteg szolgáltatást indít alapból, sok beállítása van elrejtve, nehezen hozzáférhető módon kezelve, és még lehetne sorolni.
A piacgazdaság lényege pont a verseny lenne , de ha valaminek 93%-os részesedése van akkor versenyről nem lehet beszélni.
Ideális az lenne , ha lenne legalább 3 (de inkább több) választható rendszer , 32% körüli részesedéssel , így mindegyikre kellene fejleszteni programot.
Személy szerint én annak örülnék ha a w$-t egy az egybe lehúznák a budin és végérvényesen megbukna a m$ , de mivel ilyenben kár reménykedni , megelégednék azzal ha 30% lenne a részesedésük és a programok platformfüggetlenek lennének (úgy mint pl a firefox , mindenre telepíthető)
Egyébként Ubuntut 2012-ben használtam utoljára , de ahogy elnéztem nem változott sokat , ha esetleg kénylmesebb/szabadabb ubuntuhoz hasonló rendszert akarnék akkor a Linux Mint nagyon jó választás lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!