Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mivel érdemelte ki az Ubuntu...

Mivel érdemelte ki az Ubuntu a rengeteg kritikát?

Figyelt kérdés
Miben rosszabb egy Arch-, SUSE-, vagy Red Hat alapú disztrótól?

2015. jan. 8. 10:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
65%
Nem annyira testreszabható. Meg sokan azért sem kedvelik, mert túl populáris. :)
2015. jan. 8. 10:45
 2/14 anonim ***** válasza:
78%
A Unity miatt legfőképp. Olyan ez mint a Windows 8 csempéi, nem szeretik a legtöbben.
2015. jan. 8. 10:55
 3/14 anonim ***** válasza:
82%

Ahogy #1 mondja.

Midnenki sír, hogy a béka popója alatt van a Linuxok elterjedtsége, aminek persze oka a hétköznapi felhasználók számára nehéz használat.

Erre jön az Ubuntu, egy csapásra megváltoztat mindent, egyszerűen és könnyen kezelhető, egy halom ember kezdi el emiatt használni, vagy legalábbis eljut odáig, hogy kipróbálja és megismerkedjen vele... erre ez lesz a bajuk.

A fanatikus linuxosok között sok a magának való csodabogár, akinek már csak azért sem tetszik az Ubuntu, mert végre sikerült egy felhasználóbarát, könnyen kezelhető, népszerű oprendszert csinálni.

A Unity nekem sem tetszik (bár én még Lucidot használok), de az Ubuntut már előtte is szidták.

Tudod, egyeseknek semmi nem jó. :)

2015. jan. 8. 11:22
 4/14 anonim ***** válasza:

Az előzőekhez hozzáadva: a Jewbuntu nevet a beépített amazon kereső miatt kapja.

Nekem is pozitív tapasztalatom van róla már csak azért is mert:

1, (régen voltam más disztróm de ezen) minden eszközöm probléma nélkül megy, legyen az 2 képernyő, usb-s olajsütő...

2, ctrl+alt+t meg alt+f2 és ugyan azt tudja mint a többi disztró

és szerintem a 2. pontból adódik a probléma hogy egy munkaállmásból akarnak műkincset csinálni, agyon ricerolni, órákat töltve azzal hogy milyen betűtípust meg frinc francot jelenítsen meg, hogy kényelmesen tudjanak chatelni meg forumozgatni...

2015. jan. 8. 12:18
 5/14 anonim ***** válasza:
57%
A testreszabhatóság a probléma, meg a beépített spyware feature-ök. Számomra a második elfogadhatatlan, mert ez egy elvi kérdés.
2015. jan. 8. 12:31
 6/14 anonim ***** válasza:

12:31:

Milyen spyware-eket tartalmaz még?

2015. jan. 8. 12:49
 7/14 anonim ***** válasza:
94%

Én Debiant használok , de anno Ubuntuval kezdtem én is. Az oktatás meg az árukapcsolás által jó nagy agymosás folyik a m$ által. Ha Ubuntu nem lenne , akkor a Linuxot még kevesebben ismernék és még kevésbé írnának rá programokat. Sose értettem minek utálni az Ubuntut… lehet választani a tömérdek disztró közül. Nem mindenki szeret órákat tölteni mindenféle problémával meg kompatibilitási hibával. Az Ubuntu senkire nincs kényszerítve a w$-al ellentétben. Aki egy kényelmes biztonságos rendszert akar annak szerintem tökéletes választás lehet , mert az Ubuntunál kényelmesebb és problémamentesebb rendszerrel még nem találkoztam (A Debian-al nagy szerencsém volt , itt mindent magától felismert és szerverként is Debit használok…)

Ez a spyware dolog gondolom a pc fórumról jött , ott van egy nagyon ostoba , elvakult Linux gyűlölő szerző aki ilyen hülyeségeket szokott írni. Ott volt valami ilyesmi hogy „Stallman szerint az ubuntu egy kémprogram”

Elolvastam a cikket , elég nagy marhaság volt az egész , mert csak a unityt érintette amit leírtak (de szerintem még az is csak hülyeség volt , kiindulva abból hogy egy politikus mondta…) …. Létezik Lubuntu, Xubuntu,Kubuntu és Linux Mint is , ha csak a unity a probléma.

2015. jan. 8. 15:31
 8/14 anonim ***** válasza:
20%
Kiérdemelte. Sajnos 5 évig használtam, nem mertem lecserélni. Nem csak az Unity és a népszerűség miatt utálom. A Debian testing-re épül az LTS is, tehát nem jeleskedik a stabilitásban. A köztes kiadásról pedig már ne is beszéljünk. Red Hat-ot nem ismerem, de a Suse és Arch ezerszer jobban, gyorsabban működött ugyanazon a gépen.
2015. jan. 8. 18:56
 9/14 anonim ***** válasza:
92%

A gyorsaság csak egy szempont a sok közül, ahogy a könnyű kezelhetőség is , ubuntura az előbbi is igaz , xfce felülettel van olyan gyors mint az arch. Volt már itt több ember is aki panaszkodott hogy lassú a rendszere , aztán közbe 512 MR RAM-ja van…

A redhat pedig fizetős , bár van ingyenes változata a Fedora. Lényegében a Fedoran tesztelik a redhat programjait.

2015. jan. 8. 19:54
 10/14 anonim ***** válasza:
* MB
2015. jan. 8. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!