Létezik hogy lasabban működik az Ubuntu mint a Vista ugyanazon a gépen?
1 GB RAM nem elég semmihez , az igaz , hogy a Lubuntu/Puppy Linux stb felmegy rá , de attól még a hardver borzasztó gyenge marad (gondolom a processzor se lehet túl erős) , és a programok futtatásánál ez érződni is fog , például a mai böngészők elég erőforrásigényesek , komoly netezéshez és irodai munkához nem árt ha van 4+ GB RAM.
A Vistának meg különösen magas a rendszerigénye , mert csak a dizájnra adtak benne amikor készítették , nem igazán jobb mint az XP.
Én Debiant használok nekem ez a legjobb. 4 GB RAM-om van , volt telepítve régebben Kubuntu 14.04 is , elindult fél perc alatt.. Ha szükséged van mindenképp a Vistára , akkor szerintem is Lubuntut tegyél fel mellé. A konzol használata ugyanaz , szoftverközpont is meg van , csak kicsivel kényelmetlenebb kezelni a minimalista felület miatt. Esetleg még a Manjarot javasolnám , nincs nagy rendszerigénye , viszont , ha netezésre kell akkor akármelyik is van fent érdemes lenne belerakni minimum 2 GB RAM-ot.
Nyisd meg a terminált , vlc telepítéséhez írd be: sudo apt-get install vlc Ezután add meg a jelszavad és kész.
Kmplayerhez is ugyanez kell: sudo apt-get install kmplayer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!