Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért nincs szerencsém az rpm...

Miért nincs szerencsém az rpm csomagkezelős disztribúciókkal?

Figyelt kérdés

A deb csomagkezelős disztrók (Mint, #ubuntu, Debian) szinte mindent maguktól felismernek , nem tapasztaltam bugokat sem ( ubuntu a unity kukázása és xfce telepítése után nálam hibátlan).

Rpm csomagkezelős disztróknál ( suse, arch , manjaro, fedora) még a wifi beállítása is órákba tellett. Ha valamit sikerült megcsinálnom (pl driver installálás) akkor valami más tönkremegy (volt hogy nyomtató driver beállítása kinyírta a wifit). Több beállítás után egyszerűen elment a hang , amit a manjaro wikin írtak az először segített , de amikor másodszorra is elment akkor már nem. Másik esetben pedig frissítés után tűnt el ahang vagy valamelyik telepített driver. A legdurvább pedig az volt , hogy egyszer bekapcsoláskor el sem indult (manjaro), és hiába csináltam bármit se történt semmi.

Az egyetlen amit az rpm előnyére tudok írni , hogy frisebb szoftverek vannak rajta , bár lehet pont ez okozza ezt a fertelmes instabilitást.

2014. dec. 15. 01:04
1 2
 11/15 Tom Benko ***** válasza:
@8: Kivéve, amikor összefossa magát. A legviccesebb, amikor hivatalos javítástól teszi a jogtiszta win...
2014. dec. 16. 00:45
 12/15 Tom Benko ***** válasza:
A Manjaro nem rpm. Sem az Arch. Archon például pikkpakk minden beállítás, a Manjaro meg eléggé önjáró, nem tudom, mi történhetett, főleg, hogy szinte semmit nem tudok a hardverkörnyezetről.
2014. dec. 16. 00:47
 13/15 A kérdező kommentje:
A nyomtatóval gyűlt meg a bajom nagyon , ez az egy még ubuntu alatt se akart működni , de mivel hatalmas a közösség a fórumukon megtaláltam a megoldást, és utána jó lett. A canon lbp6020 az az érzésem hogy nagyon nem Linux barát.
2014. dec. 16. 00:51
 14/15 A kérdező kommentje:
Haladok, most már Manjaroról is tudok nyomtatni , így már jó is lenne a rendszer , csak én tartok tőle hogy majd egy jövőbeli frissítés miatt összecsuklik xD
2014. dec. 16. 01:19
 15/15 anonim ***** válasza:
Szorítunk :D
2014. dec. 16. 01:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!