Milyen a puppy linux?
Írnátok róla nekem?
Penrivreol lehet llivecd-nek használni? és ha igen akkor ugye a beállításai és a programok hozzá elmentődnek a pendriveon? egy 8GB pendrivera tenném.
Minek ez a vergődés?
Szabad szoftver, töltsd le, próbáld ki.
Vergődés?
Nem érdekel mennyire szabad szoftver. Nehogy már ne kérdezzek róla... Engedd már meg.
Az írjon aki már használta ezt a disztrót.
Kérdezhetsz, csak mi a f#sznak?
Mikor egyrészt bármikor kipróbálhatod, másrészt mondjuk olvashatnál is róla hivatalos helyen is...: [link]
De nyilván egyszerűbb tátani a szádat a sült galambért.
Nekem nem jött be. Még a billentyűzetet sem tudtam beállítani, mindíg visszaugrott angolra. A mobilnetet nem lehet beállítani, wifit nem tudtam használni.
Ehhez képest a Linux Mint maga a tökély, live módban használva is ment egyből minden. Ha 8 GB-os pendrájvod van, akkor inkább ezt rakd fel.
Elmész a deathfarkára... Ez az oldal arra való hogy kérdezünk. Fügettlen attól hogy szabad, nyílt forrású vagy zárt szoftverről van e szó.
4#
Végre egy tapasztalat.
Mint-em van kiírva dvd-re. Viszont nekem nincs szerencsém sose a linux disztrókkal. Próbáltam ubuntut,mintet, de valamiért mind lassabb volt a gépemen mint a windows. Komolyan. Egy 8.1 hassít rajta, de nem volt eddig szerencse linuxal. :\
Na majd ez a puppy hátha. Elég kecsektető a kis hely és folyamatos root jog. :)
Akkor mié? :)
Én amit tudtam megtettem. A fájlrendszereket váltogattam, nyílt, zárt driverekkel próbálkoztam.
A fájlrendszer nem sokat számít, hacsak nincs nagyon elrontva valami. Inkább az IO scheduler, de még inkább a desktop környezet. Meg a hardver, persze.
Mondjuk ha megnézed, hogy mi lassú és mi lehet a bottleneck, azzal előrébb lennél sokkal.
A Puppy jó disztró a maga feladatára. Penről töltődik be úgy, hogy a RAM egy részéből létrehoz egy virtuális meghajtót, ahova felmásolja magát, utána akár ki is húzhatod a pent. Szóval RAM diskből fut. A RAM elég gyorsan írható/olvasható, ezért gyors a disztró, mint a villám. Persze, hogy beférjen akár 1-2 gigába is, eléggé le van csúnyítva. Nem fapados egyáltalán, csak nem a csillivillire mentek rá, hanem a méret összenyomására, de ugyanazt tudja, mint bármelyik másik.
Viszont a lassulás az más jellegű probléma szerintem. Őszintén kicsit nézz utána a gépednek, mert lehet, hogy valami driver hiányzik, pl CPU-hoz vagy a VGA kártyádhoz, akkor szokott ilyeneket produkálni. Meg amikor valaki őrült módon megpróbálja NTFS-ről futtatni a rendszert, vagy magához a merevlemezhez kell driver. Szóval na ilyesmi. Milyen gépről beszélünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!