Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen a puppy linux?

Milyen a puppy linux?

Figyelt kérdés

Írnátok róla nekem?

Penrivreol lehet llivecd-nek használni? és ha igen akkor ugye a beállításai és a programok hozzá elmentődnek a pendriveon? egy 8GB pendrivera tenném.

2014. nov. 28. 08:20
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
39%

Minek ez a vergődés?

Szabad szoftver, töltsd le, próbáld ki.

2014. nov. 28. 08:28
 2/24 A kérdező kommentje:

Vergődés?

Nem érdekel mennyire szabad szoftver. Nehogy már ne kérdezzek róla... Engedd már meg.

Az írjon aki már használta ezt a disztrót.

2014. nov. 28. 08:40
 3/24 anonim ***** válasza:
20%

Kérdezhetsz, csak mi a f#sznak?

Mikor egyrészt bármikor kipróbálhatod, másrészt mondjuk olvashatnál is róla hivatalos helyen is...: [link]

De nyilván egyszerűbb tátani a szádat a sült galambért.

2014. nov. 28. 08:45
 4/24 anonim ***** válasza:

Nekem nem jött be. Még a billentyűzetet sem tudtam beállítani, mindíg visszaugrott angolra. A mobilnetet nem lehet beállítani, wifit nem tudtam használni.

Ehhez képest a Linux Mint maga a tökély, live módban használva is ment egyből minden. Ha 8 GB-os pendrájvod van, akkor inkább ezt rakd fel.

2014. nov. 28. 08:45
 5/24 A kérdező kommentje:

Elmész a deathfarkára... Ez az oldal arra való hogy kérdezünk. Fügettlen attól hogy szabad, nyílt forrású vagy zárt szoftverről van e szó.

4#

Végre egy tapasztalat.

Mint-em van kiírva dvd-re. Viszont nekem nincs szerencsém sose a linux disztrókkal. Próbáltam ubuntut,mintet, de valamiért mind lassabb volt a gépemen mint a windows. Komolyan. Egy 8.1 hassít rajta, de nem volt eddig szerencse linuxal. :\

Na majd ez a puppy hátha. Elég kecsektető a kis hely és folyamatos root jog. :)

2014. nov. 28. 09:02
 6/24 kovpet ***** válasza:
Nem hiszem, hogy szerencse kérdése lenne azért. :)
2014. nov. 28. 09:31
 7/24 A kérdező kommentje:

Akkor mié? :)

Én amit tudtam megtettem. A fájlrendszereket váltogattam, nyílt, zárt driverekkel próbálkoztam.

2014. nov. 28. 09:34
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
A Puppy nagyon fapados. Csak nagyon régi és gyenge gépeken érdemes próbálkozni vele, amiken már mondjuk az XP sem futna rendesen. Erre a célra is készült, nem arra, hogy egy minden mai igényt kielégítő rendszer legyen.
2014. nov. 28. 09:49
 9/24 kovpet ***** válasza:

A fájlrendszer nem sokat számít, hacsak nincs nagyon elrontva valami. Inkább az IO scheduler, de még inkább a desktop környezet. Meg a hardver, persze.

Mondjuk ha megnézed, hogy mi lassú és mi lehet a bottleneck, azzal előrébb lennél sokkal.

2014. nov. 28. 10:14
 10/24 anonim ***** válasza:

A Puppy jó disztró a maga feladatára. Penről töltődik be úgy, hogy a RAM egy részéből létrehoz egy virtuális meghajtót, ahova felmásolja magát, utána akár ki is húzhatod a pent. Szóval RAM diskből fut. A RAM elég gyorsan írható/olvasható, ezért gyors a disztró, mint a villám. Persze, hogy beférjen akár 1-2 gigába is, eléggé le van csúnyítva. Nem fapados egyáltalán, csak nem a csillivillire mentek rá, hanem a méret összenyomására, de ugyanazt tudja, mint bármelyik másik.

Viszont a lassulás az más jellegű probléma szerintem. Őszintén kicsit nézz utána a gépednek, mert lehet, hogy valami driver hiányzik, pl CPU-hoz vagy a VGA kártyádhoz, akkor szokott ilyeneket produkálni. Meg amikor valaki őrült módon megpróbálja NTFS-ről futtatni a rendszert, vagy magához a merevlemezhez kell driver. Szóval na ilyesmi. Milyen gépről beszélünk?

2014. nov. 29. 23:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!