Eddig sok módszerrel próbálkoztam, hogy a a fótók fehér hátterét eltüntessem és csak képek kontúrvonalai maradjanak, hogy azokat egy-egy kompozícióba be tudjam építeni. Milyen módszert tudnátok ajánlani?
Ugyanezt a feladatot csináltam GIMP-el és Photoshop-al is, semmi különbség. A régi GIMP-es leírásom csatoltam.
Ez alapján egy abszolút kezdő is végignyomta már régebben. Ha valaki egy csöppet is ért hozzá, ennyire alapszintű feladatokra bőven elég a GIMP, ingyen és jogszerűen.
MÉRETRE VÁGÁS
Gimp ben a "téglalap kijelölési eszközzel" kijelölöm a legnagyobb lehetséges keretet, hogy a ceruzával rajzolt keret még épp ne látszódjék (a tárgy körül csak fehér rész legyen), majd Kép/Vágás a kijelölésre. Ha ezután még marad ceruzás vonal vagy bármi zavaró a tárgy kívül, akkor azt vagy kijelölm a téglalappal és delete-el törlöm vagy radír eszközzel törlöm.
HÁTTÉR ELTÁVOLÍTÁSA
Varázspálca kiválasztása (U betű), 45-ös küszöbszint, 10-es lágy szél kiválasztása. Háttér kijelölése. Ha korrektül csak a háttér van kijelölve és szépen körbe veszi a tárgyat, akkor delete. Ha nem stimmel, akkor a küszöbszint növelése-csökkentése és ismételt háttér kijelölés, amíg jó nem lesz.
Ha túl hasonló a háttér és a tárgy színe (fehér tárgy), akkor a megoldás: Olló kijelölő eszköz, körbeklikkentgetem a tárgy szélét. Fontos, hogy minden kiálló sarokra és minden befelé hajló ív közepére ráklikkents, hogy szépen ráilleszkedjen. Ha körbe értél, a pontatlan illeszkedést a kijelölő vonalra klikkentve tudod korrigálni. Ha a tárgy mellett maradt kis árnyék, akkor annak a színére kell kattintani. Fontos, hogy sehol ne vágj bele a tárgyba. Utána egyszer a belsejébe klikkentek, ekkor az egészet kijelöli.
Kijelölés - Lágy szél, 5 képpont. Utána CTRL+I - vel tudod megfordítani a kijelölést.
CTRL+SHIFT+A-val tudod az egészet újra kezdeni.
DEL gombbal törlöd a hátteret, csak a tárgy marad.
Kép / kép automatikus vágása. Ha ügyes voltál, akkor csak a tárgy marad.
Utána CTRL+S, 100-as minőség, mentés. CTRL+W zárom. CTRL+Q lép ki a gimpből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!