Hogyan lehet az xp ét gyorsítani felesleges programok nélkül miket kell törölni?
Nekem ezek vannak:
NTFS FÁJLRENDSZER SEBESSÉGÉNEK GYORSÍTÁSA
Amennyiben XP alatt letiltjuk a 8.3-mas fájlnevek használatát, úgy növelhetjük az NTFS partíciók teljesítményét.
Startmenü, Futtatás, írjuk be: regedit Keressük meg a következõ kulcsot.:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Control \ FileSystem
Módosítsuk az NtfsDisable8dot3NameCreation duplaszó értékét 1-re.
Ha sok fájlal dolgozunk NTFS partíción, kikapcsolhatjuk az utolsó hozzáférés dátumának frissítését,
mellyel jelentõs sebességnövekedés érhetõ el a fáljmûveletekben.
Startmenü, Futtatás, írjuk be: regedit Keressük meg a következõ kulcsot.:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ FileSystem
Hozzuk létre a következõ duplaszó (dword) típusú bejegyzést: NtfsDisableLastAccessUpdate
Értékként 1-et adjunk meg.
IDE CSATORNÁK OPTIMALIZÁLÁSA
Jobb klikk a Sajátgépen, Tulajdonságok, majd a Rendszertulajdonságok közül a Hardver fül.
Itt klikkeljünk az Eszközkezelõn, a megjelenõ menübõl pedig válasszuk az IDE ATA/ATAPI vezérlõket.
Itt láthatjuk az Elsõdleges és a Másodlagos IDE csatornát.
A bejegyzéseken klikkelve és a Speciális beállításokat választva láthatjuk az egyes IDE ágakon levõ merevlemezeket,
meghajtókat és azt, milyen átviteli módban mûködnek.
Ahol az Eszköz típusánál Automatikus felismerés van, a Jelenlegi átviteli módnál pedig Nem használható felirat,
ott átállíthatjuk az automatikus felismerést "Nincs"-re, hogy a gép azon a csatlakozón ne keressen induláskor eszközt.
Ugyanezt ismételjük a Másodlagos IDE csatornán. !FONTOS! Hogyha új IDE eszközt telepítünk a gépbe, ezeket a módosításokat elõtte állítsuk vissza!
RENDSZER SEBESSÉGÉNEK NÖVELÉSE
Sok memóriával rendelkezõ gépeknél jelentõs gyorsulást érhetünk el, ha a rendszert nem a winchesteren lapozófájlban, hanem a memóriában tároljuk.
Keressük meg a következõ bejegyzést:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager \ Memory Management
A duplaszó bejegyzés DisablePagingExecutive értékét változtassuk 1-re.
Ezzel a rendszermagot a lapozófájlból a memóriába visszük át.
Vigyázat, memóriaigényes alkamlazások használata esetén nem javasolt! (pl. DTP)
CPU L2 CACHE
A Windows alapból nem menedzseli jól a CPU L2-cache-t, a 256 KB-nál nagyobb cache-sel rendelkező processzoroknál mindig megrögzötten csak 256 KB-ot lát. Amennyiben tisztában vagy azzal, hogy CPU-d mennyi L2-cache-sel rendelkezik és természetesen ez több, mint 256 KB akkor tedd a következőket:
regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/SessionManager/ MemoryManagement
SecondLevelDataCache
decimális érték, cpu l2 cache méret kilobájtban
Kapcsold ki mindegyik meghajtón az indexelő szolgáltatást: Sajátgép ablakban meghajtókon jobb klikk, majd Tulajdonságok.
Lényegesen gyorsíthatod, ha a megjelenést egyénire állítod, betűtípus simítása, megjelenési stílus maradhat, meg a vetett árnyék is...
A lapozófájlt fix értékre érdemes állítani, alsó-felső ua legyen. Töredezettség-mentesítés, cCleaner használata. Asztalon nem tárolj fájlokat, sőt a C-n lehetőleg csak a rendszer legyen, a D-n pedig minden egyéb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!