Nem eredeti Windows XP telepítése illegális?
valaki nem rég írta egy ugyanilyen kérdésre:
-Ha lejár az én autóm műszakija, akkor feljogosít rá, hogy te ellopd és használd?
A kérdés nem az volt, hogy ki mit használ, hanem az, hogy illegális-e a nem eredeti XP telepítése.
Egyébként pedig biztos vagyok benne, hogy sokan használnak jogtiszta oprendszert, mint ahogy például én is...
@ Thankyou:
Olvasd már el a kérdést, a válaszokat, meg a saját hozzászólásodat, hogy ki az, aki okoskodik.
Mellesleg nem, egy lyukas fityinget sem fizettem az oprendszeremért, de ennek akkor sem lenne köze a kérdéshez, ha kellett volna...
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!
Az autós példával kapcsolatban: ha lenne egy öreg autód, amit nem használsz és én a másolatát vinném el és azt sem örökre, valószínűleg Te sem foglalkoznál vele. Az autót újonnan már nem tudom megvenni, mert már nem gyártják, így esélyem sincs megvásárolni, de nekem akkor is annak az autónak a másolata kell. Használtan hiába veszem meg az autót, mert abból a gyártónak ugyanúgy nincs haszna, mintha lemásoltam volna. Az autón a gyártó csak az 1. tulajnál szerzett hasznot.
Gondolom, az előbbiekből Te is észreveszed, hogy az autós példa egy nagy baromság (már csak azért is, mert autót házilag nem nagyon lehet lemásolni).
Vásárolhatsz Win XP-t ha nagyon akarsz
OLX-en, Vaterán szintén árulnak eredeti lemezt.
-"Gondolom, az előbbiekből Te is észreveszed, hogy az autós példa egy nagy baromság (már csak azért is, mert autót házilag nem nagyon lehet lemásolni)"
-igen, ez az autós példa egy ugyanakkora baromság mint a te FŐ kérdésed, hogy azt hiszed, hogy a lemásolt szellemi termék amiért nem fizettél de már régi azt legálisan használhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!