Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Telepítettem egy Ubuntu 14....

Telepítettem egy Ubuntu 14. 04 LTS oprendszert, de van egy-két problémám?

Figyelt kérdés

1) Az egyik probléma, hogy mivel Windows is lett telepítve egy külön lemezre, nem indítja a Linuxot, viszont akárhány leírássa próbálkoztam, nem sikerült visszaállítani a grubot. Van valakinek ötlete?

2) A másik, hogy az kurzor néha eltűnik egy pár másodpercre, alapjáraton pedig vibrál. Ez mi miatt lehet?

3) Ez a másodikhoz kapcsolódik: A Linux telepítése előtt IDE módban volt a SATA vezérlőm, sajnos csak utána állítottam AHCI módra. Okozhat ez problémát, akár az egérét?

2014. szept. 23. 17:35
 1/4 anonim ***** válasza:

1.: mivel most telepítetted, így benne vagy... ...szóval telepítsd újra az összeset: elsőbb a Windows-t, majd aztán a Linux-ot... (ha már nem sikerül a grub2 visszaállítás)

2.: hol vibrál a kurzor? Nyilván a videokártyádat nem megfelelően kezeli a linux, milyen videokártyád van?

3.: Elvileg nem okoz gondot, mert később átállítja magát, de egy okkal több, hogy mindent újratelepíts! :-)

2014. szept. 23. 17:40
 2/4 kata kata ***** válasza:
Először a Windowst telepíts, utána az Ubuntut.
2014. szept. 23. 17:45
 3/4 Tengor ***** válasza:

1.) Ne hallgass a sok szakira. 10 perc alatt orvosolható a probléma: [link] Nem kell semmit újra tenni.

2.) Ez passz, valószínűleg VGA driver probléma lesz.

3.) Nem lesz belőle gond.

2014. szept. 23. 17:55
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek
2014. szept. 23. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!