Excelben ezeket hogy lehet megoldani?
Nem volt még informatika óránk, e-learning keretében csináljuk ezeket. Igazándiból már az értelmezésnél leragadtam.
-Alkosson egy szabályt, ami alapján csoportosítani tudja a táblázat rekordjait (legalább 4 csoportot képezzen)! A szabályt egy táblázatban írja le az eredeti táblázattal azonos munkalapon! Egészítse ki az eredeti táblázatot egy oszloppal, ami azt tartalmazza, hogy az egyes rekordok melyik csoportba tartoznak!
-Fogalmazzon meg 6 kérdést a táblázat adataival kapcsolatban (legalább 4 kérdésben szerepeljen feltétel is)! Válaszoljon a kérdéseire függvények segítségével! A kérdések és a válaszok is az eredeti táblázat munkalapjára kerüljenek!
-Új munkalapra készítsen egy összesítő kimutatást, amiben van legalább egy drill-down szint! A munkalapra helyezett szövegdobozban 2-3 mondatban fogalmazza is meg, hogy mit tud leolvasni a kimutatásból!
> Alkosson egy szabályt, ami alapján csoportosítani tudja a táblázat rekordjait
Nézd meg, milyen adatok vannak a táblában. Értelmezd. Ezután gondold meg, hogyan tudnád 4 vagy több csoportra osztani. Például: van egy vagonnyi könyv a táblázatban, csoportosítod őket műfaj alapján. Melléjük írod a csoportokat egy új oszlopban.
> Fogalmazzon meg 6 kérdést
Hát látva a táblát, fogalmazz meg kérdéseket. Például hány sci-fi műfajú könyv van a táblázatban? Hány oldalas a leghosszabb könyv? Ezután erre lehet szép függvénykéket írni, FKERES, MAX, satöbbi.
> drill-down
Ezt én még nem hallottam, de ti biztosan tanultátok, ha feladatban szerepel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!