Excelben ezeket hogyan kell megcsinálni?
Előbbinél az a bajom, hogy 5-nek kéne kijönnie, de valamiért 6 jön ki és nem tudom mit rontok el benne(ab.darab függvény) Utóbbi se jön ki úgy ahogy a feladat kéri: Adjuk meg a helyiségek összalapterületét emeletenként, majd helyiségtípusonként(A kettőt egybe, nem külön!), "Adatok/részösszeg"-el.
Első feladat!
első két oszlop, ami neked Gémhossz(m) és teherbírás(kg)
8 7000
8 7000
6 6000
6 6000
6 6000
4 4000
10 3000
harmadik oszlop: =HA(B2>=5;HA(C2>=6000;1;0);0)
Ezt másold le, s utána a kért cellában számoltasd össze a 1-eseket.
Tisztában vagyok vele, hogy nem a legszebb megoldás, de most ez ugrott be. Majd megnézem a te megoldásosat is, de ott nem esett le, hogy miért nem működik
A második kérdésed nekem nem világos...:D Azt magyarázd el már el plz valahogy, mert ott a zárójeles megjegyzésed nekem nem teljesen értelmezhető:D
Vagy csak írj egy megoldást rá, s azt küld át.
Olyat kéne látni, hogy pl. 1. Emelet összesen, illetve pl. lakás összesen, de ezt egy rendezéssel kéne megoldani, de nekem sehogy nem jön ki :S
Ez van nekem: [link]
ezzel az a baj, hogy az emeletek össze vissza vannak, szóval több helyen is van 1. Emelet, de annak egybe kéne lennie és akkor lenne jó, de nem sikerül összehoznom :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!