Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » 32 vagy 64-es Windows hetest?

32 vagy 64-es Windows hetest?

Figyelt kérdés

Tiszta vizet a pohárba!Ugye azt mondják hogy 64 bites rendszert csak akkor,ha 4 GB-nál több RAM-od van.Nekem 3 GB RAM mellett 1 GB-os videókártya van.

Na most azt is lehet hallani tanácsként,hogy ez esetben azt is bele kell számolni.Akkor már 3+1=4 GB,plusz egyéb HW komponenseknek(pl. merevlemez)is van valamennyi memóriája,így célszerűbb az én esetemben is 64 bitest használni.Na akkor hogy van ez?Melyik az igazság?Valaki hozzáértő és/vagy szakértő tiszta vizet önthetne a pohárba.Előre köszönöm.

2014. aug. 25. 09:41
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Értem.Szóval azt mondod 32-es.Most olyan 28-33%-ot eszik a RAM-ból alapjáraton egy belakott Win7 home premium 64.Vírusirtóstól,mindenestől.Tehát azt mondod,hogy 32-tessel kevesebbet enne?Akkor lehet az lesz.Szóval a vidikártya teljesítményét nem korlátozza,meg semmi ilyesmi?
2014. aug. 25. 12:07
 12/14 anonim ***** válasza:

Ha már rajta van a 64 bites, ne tedd újra szerintem.

Valószínűleg nem "enne" sokkal kevesebbet.

Amiket írtam, azok a Microsoft hivatalos oldalán ajánlott értékek.

[link]

Ha 1 hónap múlva kitalálod, hogy szükséged lenne 4 vagy akár 8 GB ramra, akkor a msotani felállás szerint csak ki kéne cserélni a modulokat, aztán menne.

De ha msot újrarakod egy 32 bitessel, mert az valamennyivel gyorsabb lenne, akkor memóriabővítéskor a Windowst is tehetnéd újra (64 bitessel).

Szóval ha most megy rendesen, és marad is elég szabad RAMod "üresjáratban", akkor hagyd, ne tedd újra.

2014. aug. 25. 12:13
 13/14 anonim ***** válasza:

Kb ugyanannyit használ RAM-ból cpu-ból a 64 bites.

Nyugodtan használd azt, és a 64-es jobban kihasználja a hardvereket is. :)

2014. aug. 25. 12:16
 14/14 anonim ***** válasza:

Na, akkor rakjunk rendet! A 32 bites Windows MAXIMUM 4 GB memóriát tud kezelni.

A kérdezőnek van 3 GB RAM-ja és 1 GB VRAM-ja. Van neki a processzorába építve egy rakat cache meg az oprendszer által kezelt 4 GB sem egészen annyi technikai és hardveres okok miatt.

Eredmény: a kérdező gépe kb. 2,25-2,5 GB-ot fog látni a RAM-jából, és egy későbbi RAM bővítés esetén rakhatja újra a rendszerét.

Ha pedig a kérdező játszik, akkor a modern AAA-s címek jó részét el sem tudja indítani 32 bites rendszerrel, mert egyszerűen nem kompatibilisek vele! (FrostBite, ugye...)

Na, ki mondja még mindig azt, hogy 32 biteset rakjon fel, és miért?

G.

2014. aug. 25. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!