Valaki segítsen már!?
Hogyan kell a dual oprendszer menüt kitörölni?
Leformáztam az egyik particíót amin a windows 7 volt. Most ugyan úgy választani kell indúláskor. Windows xp kell csak. Hogyan csináljam hogy ne legyen ilyen menü hanem rögtön bootoljon be az xp?
Ha dual op rendszered van, a legtisztább újrarakás az, ha nem csak leformázod, hanem kitörlöd a partíciót, majd újat csinálsz.
Hogy hogyan kell pontosan XP-nél megcsinálni ezt, nem tudom, de emlékeim szerint ha beírod a Futtatás parancsának az "msconfig"-ot, ott a Rendszerindításnál lehet vmit vakerálni vele
De még is hogyan és mit?
Nem értem egyszerűen.
Tehát a lényeg, h XP-t akarsz a gépedre. A legegyszerűbb, ha újraraksz mindent, akkor nem lesz semmi felesleg a gépeden. Mivel dual op rendszered van, van egy C és D meghajtód, mindkettőn rajta van a rendszer. Tehát, rakd be az XP telepítőt, indítsd el. Aztán amikor ki kell választani, h C-re vagy D-re akarod rakni a rendszert, ott töröld ki mindkét partíciót. Törölj ki mindent, ami ott van, h csak felhasználatlan méret legyen.
Mondok egy példát, h értsd: van egy 120 GB-os merevlemezed. Ez szét van osztva 80-40 gigára. C meghajtó 80 giga, a D 40. Mindkettőn van op rendszer. Amikor ki kell választanod, h a C-re rakod a rendszert, akkor töröld ki a C-t, és a D-t is, így ki fogja neked írni a telepítő, h van 120 giga nem felhasznált területed. Eddig oké, ugye? Ez után ebből a 120 gigából csinálj megint egy 80ast, és egy 40est, úgy, mint "új partíció", és felrakod az XP-t a C-re. Ezt követően nem lesz dupla op rendszered.
Vmint ha felraktál mindent, és már betöltötte az asztalig, a D meghajtót majd formáznod kell, h használd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!