Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Videó DVD szerkesztése mivel?

Videó DVD szerkesztése mivel?

Figyelt kérdés

Van egy DVD rajta egy videóval (VOB-ok). Ezt alapul véve készítenem kell egy másik DVD-t amin az előbbi videó megnyesett változata van. Tehát hosszabb-rövidebb jeleneteket kellene kivágnom. Ez a minimum.

De ha lehet akkor az új videóba fényképeket kellene beszúrni, lehetőleg valami effekttel beúsztatva és feliratot is írni rá. És persze az új fényképek mellé zenét kell beszúrni. A vágott jelenetek széleihez is fokozatosan elsötétülő effekt kellene, hogy ne hirtelen kezdődjön és érjen véget.

Adobe programokban viszonylag otthon vagyok a Premierben pont nem, de az alkalmas lenne e feladatra? Az előbb próbáltam, de meg se nyitotta a VOB-ot.

2014. aug. 14. 17:34
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Előbb szerkeszthetővé kell konvertálni a DVD-t? Pl Mpeg?
2014. aug. 14. 17:37
 2/12 anonim ***** válasza:
DvdShrinkkel kivághatsz úgy részeket, hogy dvd-videóban marad, nem kell konvertálni. Összefűzéshez kéne valami, ami effektez, biztos ajánlanak.
2014. aug. 14. 17:42
 3/12 csacsi2 ***** válasza:
Videoszerkesztők többsége kezelik a DVD lemez formátumot. (DVD lemezeket lemezkép formátumba szokás merevlemezen használni, így megnyitni virtuális meghajtóban.) Mikor szerkeszti akkor Rendereli a képkockákat, így nem kell neked külön konvertálgatni.Sony Vegas pl. vagy "fizetősbe" a Pinnacle VideoStudio, könnyen kezelhető (12-es verzióig magyar)
2014. aug. 14. 17:45
 4/12 A kérdező kommentje:

A virtualdub pluginekkel kiegészítve alkalmas e feladatra, azt régen gyakran használtam.

Kipróbálom a DVDShrinket, az ISO formátumban mentés meg eszembe se jutott. Köszi.

2014. aug. 14. 18:08
 5/12 A kérdező kommentje:
Kérdés akart lenni: A virtualdub pluginekkel kiegészítve alkalmas e feladatra?
2014. aug. 14. 19:10
 6/12 coopper ***** válasza:

Szia.

Nem egyszerű dolog amit szeretnél, de megoldható.

1. A DVD-ből kivágni részleteket, természetesen lehetséges pl.: MPGCut nevezetű kis programmal (De 2. pont), de azt tudni kell a DVD-n a VOB fájlok 1 Gigásak, tehát ha több VOB fájl van, akkor először a VOB fájlokat egyesiteni kell és aztán jöhet a vagdosás.

2. Fénykép beillesztés , illetve különböző effektek, Feliratok, hangsávok, ehhez már VIDEO EDITOR program kell válogass : [link]

3. Ha kész a vágás és kész vannak a Fényképekből készült videók + effektek + feliratok + hangsávok akkor jöhet a lényeg :

4. Kell keresni egy "DVD authoring" programot : [link] (Amivel ujra lehet az egész DVD-t szerkeszteni) És ezzel a programmal ujra el kell késziteni az egész DVD-t menűvel, mindennel együtt.

Sok sikert.

Üdv.

2014. aug. 14. 19:40
 7/12 Gábor_79 ***** válasza:
Én találkoztam egy ilyen programmal, ami pont ezeket csinálja. Nem tudom mennyire profi, de szórakozásból kipróbáltam és pont ezeket csinálja, amit felsoroltál csak egy programon belül. Igaz "privát" torr. oldalról szedtem (Ncore). Neve: Corel Roxio Creator NXT.2.v15.0
2014. aug. 14. 20:14
 8/12 anonim ***** válasza:
Dvd-videók egybeszerkesztésére a "Dvd2One" program ami eszembe jutott még, de az hogy képes-e effektekre most meg nem mondom...talán nem.
2014. aug. 14. 22:56
 9/12 anonim ***** válasza:
2014. aug. 14. 22:59
 10/12 anonim ***** válasza:
VirtualDub MPEG2.vdplugin-nal megnyitja a vob-ot is. Ha több van egybe is fűzheted azokat (ask for extended...stb), de mentésnél gond lehet. Vacilálni kell a képaránnyal, fekete sávokkal (filters), aztán xvidben menteni...aztán lehet effektezni már könnyebben, ha avi, viszont átesett egy konvertáláson.
2014. aug. 14. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!