Videó DVD szerkesztése mivel?
Van egy DVD rajta egy videóval (VOB-ok). Ezt alapul véve készítenem kell egy másik DVD-t amin az előbbi videó megnyesett változata van. Tehát hosszabb-rövidebb jeleneteket kellene kivágnom. Ez a minimum.
De ha lehet akkor az új videóba fényképeket kellene beszúrni, lehetőleg valami effekttel beúsztatva és feliratot is írni rá. És persze az új fényképek mellé zenét kell beszúrni. A vágott jelenetek széleihez is fokozatosan elsötétülő effekt kellene, hogy ne hirtelen kezdődjön és érjen véget.
Adobe programokban viszonylag otthon vagyok a Premierben pont nem, de az alkalmas lenne e feladatra? Az előbb próbáltam, de meg se nyitotta a VOB-ot.
A virtualdub pluginekkel kiegészítve alkalmas e feladatra, azt régen gyakran használtam.
Kipróbálom a DVDShrinket, az ISO formátumban mentés meg eszembe se jutott. Köszi.
Szia.
Nem egyszerű dolog amit szeretnél, de megoldható.
1. A DVD-ből kivágni részleteket, természetesen lehetséges pl.: MPGCut nevezetű kis programmal (De 2. pont), de azt tudni kell a DVD-n a VOB fájlok 1 Gigásak, tehát ha több VOB fájl van, akkor először a VOB fájlokat egyesiteni kell és aztán jöhet a vagdosás.
2. Fénykép beillesztés , illetve különböző effektek, Feliratok, hangsávok, ehhez már VIDEO EDITOR program kell válogass : [link]
3. Ha kész a vágás és kész vannak a Fényképekből készült videók + effektek + feliratok + hangsávok akkor jöhet a lényeg :
4. Kell keresni egy "DVD authoring" programot : [link] (Amivel ujra lehet az egész DVD-t szerkeszteni) És ezzel a programmal ujra el kell késziteni az egész DVD-t menűvel, mindennel együtt.
Sok sikert.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!