Szeretnék alakalmazni egy játék készítő programot mert már probáltam két progit de nem tetszettek ugy hogy arra szeretnék kijukadni hogy FPS játék szeretnék készíteni csak nem tudom még mivel?
na kezdjük azzal, hogy:
a game maker nem alkalmas erre igazából
a blender egy modellező program (profi) s a benne levő gameengine még nem kiforrott (szerintem)
ahhoz, hogy játékot készíts, tudnod kell:
modellezni(s benne minden, amit csak látsz egy játékban)
programozni
tervezni (design)
zenét szerezni
írni
vagy tudod te magad mindet, vagy összeraksz egy csapatot. aztán vagy ír valaki egy motort, vagy használsz egy meglévőt: CryEngine, UE4 (vagy UDK), Ogre3d, Panda stb stb, rengeteg van, köztük az Unity is. de egy játék elkészítése rendkívül komplex dolog, mint láthatod és a fejlesztés simán elmehet 2évig is, főleg mikor egy független, kis csapatról van szó.
gondold át ezeket, főleg ennek fényében "a következő emberek kiméljenek akkik ezeket a progikat ajánlanák"... mert csak a tájékozatlanság ordít ebből. olvass, kutass, aztán gondold át, lesz-e időd, forrásod, embered, kedved stb.
Egyetértek az előttem szólókkal. Elsősorban talán értened kéne hozzá (főképp a programozáshoz), akkor esetleg nem tetszik/nem tetszik alapon döntenél, hanem a program képességei szerint. A Game Maker nem igazán tekinthető professzionális programnak, de azért egy FPS-játékot össze lehet dobni benne. Te megtetted? Elégedetlen voltál az eredménnyel, azért fanyalogsz? A Blender játékmotorját lehet nem szeretni, gazdaságtalan, lassú, talán még bizonytalan is (a felsoroltakon túl javaslom helyette a Crystal Space-t), de modellezőprogramként páratlan az ingyenesek között. És legyen világos, hogy nem az árról van szó. Itt emlegetünk néhány méregdrága profi programot is, csak azt ne hidd, hogy azokkal könnyebb dolgod lesz:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__5..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!