Windows 8 vagy 7 mellé Linuxot telepíteni?
Nem igazán tudom eldönteni, hogy melyik Windowsot vegyem ( 7 vagy 8.1) , csak mert igazából egy árban vannak :
Főleg azoknak a válaszát várom,akik telepítettek már Win8 mellé Linuxot/Ubuntut.
Ha a 8-at veszem meg, akkor ha a linkben(lejjebb) Istvan Holbok válaszát követve végigcsinálom, biztos siker lesz ?
Ezenkívűl ugye játékokra is használnám, így jogos a kérdés,hogy Win8-nál is rendben működik az ha egy játékot Win7-ként futtatom ?
Jah igen , ami fontos ,hogy UEFI-s BIOS-om van, és az alaplapom biztosan támogatja a Win8-at.
(4gb 1600 MHz RAM, DDR5 1GB VGA, 1 TB vinyó)
(Egyébként eléggé nyomos okom van,hogy megvásároljam...én sem így terveztem de sajnos "muszáj")
Kérlek segítsetek !
Azt még hozzátenném,hogy játék igényem nem igen nagy : NFS, F1,GTA, különböző horror/thriller(esetleg posztapokaliptikus) játékok , mint Metro(Last light komp. win8-al),Penumbra,Amnesia,Outlast(win8-al jó)...satöbbi
Minecrafttal nem játszom,CS-vel se.(Legalábbis még eddig)
w8-on is menni fog, csak legfeljebb nem olyan szépen. Nekem Lineage2-nél volt nagyon látványos a dolog. Egy 2003-as játékról beszélünk aminek nyilván nincs hatalmas gépigénye. W7-en tökéleten megy mindegyik kliens, w8-on érthetetlenül laggolt. Volt osztálytársam ugyanezt tapasztalta a Teránál. Meg hát ugye rengeteg ilyet olvashattál már neten ha valóban utána néztél.
.
A régebbi windows verziókkal való kompatibilitási lehetőség tényleg nem haszontalan, sokszor szükség van rá, és sokszor az a megoldás egy-egy régebbi játéknál.
.
Én még mindig nem tartom szükségesnek továbbra sem a windows bármelyik verziójának is a megvásárlását, de már fel is ajánlottam korábban, hogy mentorállak ha szeretnéd.
.
A támogatás megszűnűsétől nem félnék annyira az xp-ből kiindulva, mert 2001-ben jött ki, de csak idén tavasszal szűnt meg a támogatás, azaz 13 év után. Most akkor ki lehet kalkulálni, hogy a 7-nek akkor mikor fog.
Támogatás mit is jelent? nem jönnek már rá ki új frissítések, mert nem foglalkoznak tovább már vele. Én inkább még mindig ennek a nem igazán félelmetes dolognak vállalnám a kockázatát w8 használat helyett. Persze xp-t nem javasolnám már annyira, mert macerás a driverek manuális telepítgetése miatt, meg újabb játékoknak nem elég a directx 9c.
.
újabb világmegváltó gondolat: ha nvidiás vga-d van, akkor jó eséllyel tudsz játszani linuxon is minden létező játékkal. bár gondolom az újabb amd-sekkel sincs már nagy probléma. nekem régebbi van (radeon hd 4670), és csak a puppy linux nem halt még meg ha felraktam hozzá az ati drivert.
Igazából a most tört windowsomat szerettem volna loaderrel aktiválni, de az összes létező még a daz féle is miután telepített hibákat írt ki. Ez már nem csak ezeknél fordult elő( nero,ashampoo, VirtualBox) .
Pedig nincs rajta másik loader,mert azt a Daz kiírná ( egyébként próbaverziót-t ír ki,semmi olyat,hogy már van fenn loader)
Majd megpróbálom a Slmgr -rearm féle verziót. Még van 23 nap hátra.
Szóval ez valami telepítési hiba lehet,vagy nem tudom...
Még arra gondoltam,hogy ugye amikor telepítette a srác,már akkor letelepült az eredetiségvizsgáló a frissítések között.
Lehet az kavar be a loadereknek ? Tudtommal nem kéne... Ha igen,akkor ha törlöm a frissítések között(feltéve ha engedi), kaphatok tőle összeomlást ?
Zolcsi : igen tudom,hogy érvelnek mellette és ellene is játékok terén, ahogy te mondod talán többen is ellene.
Meg ugye engem is ez tántorít el,hogy sokan mondták,hogy eggyes játékok laggolnak,míg w7 nem. Pedig elvileg ugyanaz a motor hatja a w7,mint w8-at, csak a kezelőfelülete más,meg biztonságosabb.
szerintem tegyél fel egy szűz 7est, és azt aktíváld ezzel:
csak neked töltöttem fel :D nekem csak ez működik, de ez mindig. ultimate verziót töltsd le :) ha ragaszkodsz hozzá, hogy ncore-os legyen, akkor elküldöm a torrent file-t is, hogy ugyanaz legyen neked is, mint nekem..:D
de amúgy bárhonnan tudsz jót szerezni.
nagyon szívesen. nem még nem mondtad, csak azt, hogy te home prémiumot szeretnél venni:D
amúgy ezzel biztos, hogy menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!