Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linuxot lehet úgy SD kártyára...

Linuxot lehet úgy SD kártyára telepíteni, hogy az utána onnan is boot-oljon?

Figyelt kérdés

Elszállt az SSD a notebook-omban és most csak pendrive-ról tudok linuxot futtatni.

Viszont van a gépben kártyaolvasó és van benne egy 8Gb-os kártya.

Feltelepítettem rá a linuxot és szépen ment is a telepítés, majd amikor odaért, hogy újra kell indítani a gépet, közölte, hogy nincs bootlemezem...

Megoldás?

Azon kívül, hogy új ssd kell bele!

2014. ápr. 27. 21:19
 1/7 anonim ***** válasza:
BIOS vagy támogatja vagy nem. Szerintem memóriakártyáról nem szokták támogatni a bootolást, USB-ről igen. De miért nem jó a pendrive amíg nem veszel új ssd-t?
2014. ápr. 27. 21:22
 2/7 anonim ***** válasza:
47%
A live változatot pendrive-ra ki lehet írni úgy, hogy bootlolható legyen, SD kártyára nem. Amivel még számolnod kell, hogy nem is jegyez meg semmit. Pl. ha beállítod a postafiókot, következő indításnál kezdheted előröl. (Legalábbis asztali PC-n).
2014. ápr. 27. 21:28
 3/7 anonim ***** válasza:
68%
Linux live usb creator
2014. ápr. 27. 21:28
 4/7 anonim ***** válasza:
68%
Puppy linux tud ilyet, azzal próbálkozz. Uugyanígy a többi disztribnél is, csak az melósabb, varázsolgatni kell párat a motorháztető alatt, Puppyéknál meg felkínálódik, mint telepítési típus. Van személyes fájl, lehet menteni, nem kell újrakezdeni semmit.
2014. ápr. 27. 21:34
 5/7 A kérdező kommentje:

Igen, ezek a problémáim! :D

igazából nagy gáz nincs ezzel hiszen xbmcbuntut használok pillanatnyilag és mivel azon chromium van, így csak abba kell bejelentkezni a többit ő intézi!

Az sd kártya azért lenne jobb, mert olcsóbb, mint az SSD.

A pendrive meg azért nem jó (persze ideiglenesen megteszi), mert erősen kilóg a notiból és félek letöröm ha mászkálok vele. :(

De miért engedi rátelepíteni az oprendszert, ha utána nem hajladnó futtatni???

Amúgy biosban láttam érdekességeket (lécci ne kérjétek, hogy emlékezzek rá) ami akár az sd kártyát is jelenthette, de nem akarta.

Akkor ezek szerint addig szopok vele, amíg nincs meg az új ssd.

Köszi a válaszokat!

2014. ápr. 27. 21:40
 6/7 A kérdező kommentje:
A puppy-nál az Istenért sem jöttem rá a wifi beállítására! :D :$
2014. ápr. 27. 21:42
 7/7 kovpet ***** válasza:
Azt, hogy nálad mi a baj, nem tudom. De nekem van olyan rendszerem, ami SD-ről (SDHC) bootol. Meg pen drive-ról is. Meg hálózatról (sima ethernet) is. Tehát vannak lehetőségek.
2014. ápr. 28. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!