Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Lehetséged windows 8.1 mellé...

Lehetséged windows 8.1 mellé windows 98se t telepiteni?

Figyelt kérdés
rendes bootolhato win98se-re lenne szükségem. nem virtualboxra. Ha tudnátok segiteni ebben megköszönöm.
2014. aug. 3. 21:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Én külön merevlemezekre telepíteném őket.

Ha nincs erre lehetőség, akkor marad a particionálás, Win 98-nak bővel elég 3GB partíció.

Win 8.1-nek 100GB partíciót csinálnék

Adatoknak pedig a maradékot particionálnám.

A win98 telepítésével kezdenék, mindig a régebbivel kell kezdeni.

Viszont nem tudom, hogy a Win 98 telepítője fel fogja -e ismerni a Sata merevlemezt?

Valamint ugye a Win 98 telepítője Fat 32-es fájlrendszerre formáz, a Win 8.1-é pedig NTFS...

2014. aug. 3. 21:27
 2/8 anonim ***** válasza:
próbáld ki most, hogy bebootol-e a win 98 cd-ről a telepítő és a telepítő felismeri-e a jelenlegi merevlemezed?
2014. aug. 3. 21:53
 3/8 P.O.C. ***** válasza:

Hát elég ingoványos talajra érkeztél. Több probléma van vele.

1. A mai korszerű gépek semmilyen driver támogatással nem rendelkeznek Windows XP -nél régebbi rendszerekhez. Ha egyáltalán fel tudod telepíteni nem fog működni megfelelően.

2. a Win 8.1 boot menüje nem fogja felismeri a 98 -at. ordított sorrendbe telepítve, meg a Win 8.1 nem lesz indítható.

Már a szeméttelepen is találsz Windows 98 -ra alkalmas gépet. Csak jelképes értékük van már. Én lemondanák erről a tervről a helyedbe, és szereznék egy gagyi gépet.

2014. aug. 3. 22:13
 4/8 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van P.O.C.

Nem tudom, hogy ment ki a fejemből, hogy ugye a driverek!

Hisz van olyan mai hardver amire már XP-re is úgy kell összevadászni a drivert....

Szerintem is keress erre a feladatra egy használt gépet mittudomén...400MHz-es procival, 128MB SD RAM-al, IDE merevlemezzel és optikai olvasóval, valamilyen AGP-s videokártyával.....szerintem pár ezerért utánad dobják kompletten...

2014. aug. 3. 22:20
 5/8 A kérdező kommentje:
nemfogok még 1 dobozt itthon tartani emiatt amikor itta gépem.. ilyen hülye ötletet még nem halottam. de keresgélek tovább, rájövök majd elöbb utóbb..lehet leformázomaz egészet és feltelepitem elöször a 98 at aztán a 8.1 et. :]
2014. aug. 3. 22:36
 6/8 P.O.C. ***** válasza:

Nem fog sikerülni hidd el. Feleslegesen barmolod össze miatta a vinyót és csinálsz magnak plusz munkát.

Ha helyproblémákkal küzdesz, valami ilyesmi csak elfér valamelyik fiókba (ha már minden áron Windows 98):

[link]

És ehhez legalább lesznek driverek is.

2014. aug. 4. 06:26
 7/8 anonim ***** válasza:
A win98 nem támogatja a mai alaplapi chipkészleteket, ez a fő probléma - de szinte semmilyen mai hardver sem támogatott 98-as driverrel, max. billenytű és egér. Csak virtuális gépen tudod megoldani.
2014. szept. 7. 01:16
 8/8 anonim ***** válasza:
Tehát mai gépre NEM lehet telepíteni win98-at közvetlenül! Feleslegesen tennéd tönkre a mostani rendszered..
2014. szept. 7. 01:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!