Miért nem tudom újta telepiteni a windowsot?
három kérdésem lenne:
1: miért akarod újratelepíteni?
2: miért Windows alól telepítesz Windows-t
3. Több partícióra van osztva a merevlemezed? (C: , D:)
1:mert nem tudtam aktiválni ezt a verziót és letörlődött róla 1-2 progi s a start menü s e megy rendesen meg még pár dolog, szokott hülyéskedni (nem a gép miatt)
2:próbáltam bootolni de ugyanez, nem tudom amúgy hogy jól csináltam-e
3:Igen, 2 re van osztva C és D
#1 válaszoló, hadd kérdezzelek meg:
1. az Ő privát dolga, talán mert tele van szeméttel, de ez egyáltalán nem lényeges
2. Windows alól Windows? Miért, te hogy szoktad? Linux alól?
3. a partíciók se lényegesek
A kérdezőnek: mit ír ki, milyen hibaüzenetet? A kép nem elérhető. Jól írtad ki a lemezt? Honnan szedted le a Windowst? Ezek a fontos dolgok.
"Windows alól Windows? Miért, te hogy szoktad? Linux alól? "
Tudod, van az a BIOS rövidítésű valami, ahol egy BOOT sorrend nevű valamit lehet állítgatni. És tudod, ott be lehet állítani, hogy az optikai meghajtó nevű valamiben lévő DVD rövidítésű korongról töltse be a telepítőt.
Tudod, talán érdemesebb lenne, ha mindenki így tanulná meg telepíteni, mert:
a) nem lennének ilyen gondok, mint most
b) nem lenne olyan, hogy X Y Linux alól akar telepíteni Windowst, ahogy visszakérdeztél (láttam már ilyen kérdést ezen az oldalon...)
c) üres meghajtóra/számítógépre is tudna telepíteni és nem kéne kétféle "módszert" megtanulni
A képen egyébként ennyi van: "Windows 8.1 telepítő" "A Windows 8.1 telepítése sikertelen" "OK"
Nagyon informatív...
-----
Kérdező, kiírtad ugye lemezre? (Vagy pendrive-ra is lehet, de az talán bonyolultabb...)
Ha kiírtad, hogyan?
Letöltöttél egy ISO-t, ugye?
Rossz, ha pl.:
- magát az isot tetted a dvd-re
- az iso tartalmát adat dvd-ként tetted a lemezre
Jó: lemásoltad a virtuális lemezt a dvd-re
Erre két megoldás jut eszembe:
- daemon tools-szal megnyitod az iso-t, fogsz egy dvd másoló programot (a nero tud ilyet pl.), forrás: virtuális meghajtó, cél: rendes meghajtó és üres lemez
- imgburn-nel kiírod (lemezkép írása lemezre)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!