Milyen hőmérséklet figyelő programot tudtok az egész gépre? (VGA, Chipset, CPU, Ram)? Asztali Widget?
Na, én most már össze vagyok zavarodva, hogy ki-kicsoda itt?
Most valójában ki is itt a kérdező? Mert a képet kék kommentelő rakta fel.... ?:/
Te vagy a kérdező a kérdezőn kívül, mivel csak azt mondtad hogy nincs thermal dioda az alaplapon!
Mivel én itt elakadtam, mondj valami hasznosat!
Ha a biosban kijelzi a hőmérsékletet akkor van! Én nem tudom megnézni az ő gépét...
Kép csak illusztráció mivel szintén nem tudok az ő gépéről felvételt készíteni! Ezért a hibát innen nem tudom helyette felkutatni csak a hiba kizárási lehetőségeket javasolni!
System Management Bus (SMbus) driver szükséges hogy az operációs rendszer értelmezze az alaplap által küldött információkat (Telep töltöttség,hőmérsékelt stb.)
Ez szintén illusztráció hol kell megnézni, hogy milyen driver szükséges:
"Catalyst VGA Driver, nincs szükség rá"
Az operációs rendszer ismeri a legtöbb eszközt (VGA) viszont nem fogja megfeleően kezelni ezért szükséges feltelepíteni a drivereket(főleg a videokártya drivert)!
Mivel nem tudom még most sem hogy a biosban működik-e a hőmérséklet kijelzés csak annyit tudok hogy semelyik program nem talál érzékelőt ezér egyértelmű hogy a hőérzékelő vagy a driver a hibás.
Biosban látszik a hőmérséklet akkor nem lehet eszközhiba csak driver, mivel a biosnál még nics betöltve driver ami az oprendszer része. Ez az amit nem tudok megnézni helyette.
"mivel csak azt mondtad hogy nincs thermal dioda az alaplapon"
Neeeeeeeeeeem!!! EZ NEM igaz!! Én nem mondtam ilyet, és más se.
Én csak rákérdeztem, hogy már biztosak vagytok benne, hogy a (valódi) kérdező gépén van ilyen.
És én csak nem értettem, hogy hogy tud más fényképet feltölteni az Ő BIOS-áról. Csak ennyi.
Maximum az volt félreérthető, hogy megjegyeztem, hogy én magam személyesen még nem találkoztam olyan géppel, amiben lett volna ilyen hőmérős áramkör. Legalábbis, ami gépet láttam BIOS-al együtt, abban sose volt semmilyen utalás ilyenre, még jelzésszerűen sem, meg ami gépem van, annak a leírásában sincs a felsorolások közt ilyen funkció.
Vagy ez a thermal-diode ennyire átlag dolog lenne? (amúgy ez a kifejezés, amit emlegetsz, nekem azt sugalja, mintha erre egyetlen dióda önmagában képes lenne hőmérsékletet mérni - lehet, ezt én nem tudom, nem vagyok elektrotechnikus, csak nekem már önmagában furcsa az, hogy egy kis chipnél, vagy lapkánál, ahol a tranzisztorokon és ellenállásokon kívül max diódákat és kapacitásokat tudnék elképzelni, az képes legyen a külső környezetből valahogy érzékelni az analóg hőmérsékletet)
Én sem vitatkozni akarok ,de te írtad:
"De ti EGÉSZEN BISZTOSAK VAGYTOK BENNE, hogy abban az alaplapban van hőmérő???!!!"
Thermal, vagy thermistor dioda -nak (Si dióda)nevezik és van egy pár az alaplapon. ilyen kis kütyü az egész (nem feltétlenü pont ilyen):
lényegében egy (hőmérséklet hatására) változó ellenállás (félvezető). Ha jól tudom szilicium az anyaga, de nem vagyok biztos én sem vagyok elektronikai szaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!