Informatikusok, rendszergazdák! Van erre a problémára valami tippetek, ötletetek a megoldásra?
Windows 7 rendszer alatt szeretném megoldani, hogy a rendszer hangerejét csakis Registry-ből lehessen módosítani, a tálcáról és a vezérlőpultból ne lehessen állítani a hangerőt.
Valakinek van valami ötlete erre a megoldásra, amit lehetőleg laikusoknak nem annyira könnyű kijátszani?
(Fix. hangerőn szeretném hagyni a rendszert úgy, hogy utána ne lehessen állítani, szóval pl. az is megfelelő lenne, ha egy minél láthatatlanabb, rejtettebb program X időközönként felülírná a registry-ben a beállítást, vagy akkor, amikor látja, hogy azt elállították.)
Mondjuk ez csak a felhasználó kezét köti meg, médialejátszó programok attól még esélyesen hozzáférnek. Erre lehet megoldás, amit magad is írsz, hogy készítesz hozzá egy programot, ami mindig visszaállítja a kívánt értékre.
Kedves cooper,
Szerintem ha már úgy is megoldható a hangszint belövése bizonyos időközönként, szerintem az 1. lépés elhagyható. Egyébként is, akkor már nem csak a tálcáról kéne leszedni, hanem a vezérlőpult megfelelő bővítményét letörölni v. elrejteni, mert az még ugyanúgy simán megtalálható egy mezei usernek/tininek.
Persze, azért esztétikai okok miatt akkor már érdemes leszedni a tálcáról a hangerőszabályzó ikont.
Ez a NirCmd-s dolog tényleg figyelemreméltó, csak én magam bevallom, hogy a Windows feladatütemezőjét még soha az életbe nem használtam (pedig már a 3.1-es óta használom a MicroSoft termékét).
Az alatt mondjuk nem tudom, hogy mire gondolsz, hogy legalább olyan könnyű lenne megtalálni azt, ami elállítja a hangot....
Esetleg mér arra gondoltam, hogyha sikerülne nekem beraknom egy olyan feladatütemező izébe, amit mondtál, akkor nem az eredeti nevén raknám be, hanem mondjuk magát a NirCmd.exe-t átnevezném svchost.exe-re, és beraknám pl. a Windows\System32\config mappába, és onnét hívnám meg a feladatütemezővel, akkor azért mégiscsak nehezebb elkapni.
Persze Windows 7 alatt ez sajna könnyebb, mert ha jól tudom ott már a feladatkezelővel megnézhetőek a futó programok futtatási helyei, de a gyerek még szerencsére nem ismerte ki annyira a feladatkezelőt - ez abból is látszik, hogy a mindenféle hülye program bennragad a memóriában, és nem lövi ki őket, de panaszkodik arról, hogy belassul a gép.
Erről az elképzelésről mit gondoltok?
Amúgy meg szerintem igen hibás koncepció beletörődni abba, hogy a gyerek vezesse a felnőttet, már csak azért is, mert akkor önmaga felnőttként eléggé padlót fog fogni - emberileg.
Azzal, hogy hangosan dübörögteti a zenét, a saját hallását vágja haza jóval idő előtt (ami kár is lenne, mert klasszikus gitárosként van benne tehetség), nem mellesleg már a fejes membránja is teljesen kikészült, recseg-ropog, amiatt, mert mindig maximum hangerővel volt használva, ráadásul a legélesebb spektrumtartományokban (ld.: trash-metal, Marylin Manson, Burzum, meg ehhez hasonlók)
Ezer bocs, tiszta hülye vagyok, mert megadtad a linket a feladatütemezéshez is.
Bocs, kissé már fáradt lehetek.
"pszhiopata"
TESSÉK?!
Most aztán tényleg "érdemes" volt beböfögnöd ezt az egy szót tartalmi fedezet nélkül!
Így aztán a kutya se érti, hogy egyáltalán mit akarsz.
>(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!