Miért percegnek az informatikusok, ha valaki C++ kódban C függvényeket (is) használ?
Megengedve azért van, hogy visszafelé kompatibilis legyen C-vel minél jobban.
Attól még ha van rá C++-s függvény, akkor sokkal inkább érdemesebb azt használni, hiszen az szinte mindig sokkal jobb.
'Attól még ha van rá C++-s függvény, akkor sokkal inkább érdemesebb azt használni, hiszen az szinte mindig sokkal jobb.' Elsőre azt hittem, hogy Ottó barátomnál - névnap - elfogyasztott mádi rettenet miatt nem értem, most már józanodok és most sem értem :) - jó vicc volt -
Nem illik keverni, bár ha meg is 'értik' a fordítók, de nem biztos, hogy a további fejlesztők is igen. Saját magamnak is keverek régi Pascal-os kódokat a Delphi-be ha nagyon kell de inkább kerülöm, mert a 'fiatalok' nem biztos, hogy megértik.
...ha rossz lenne, akkor a C++ eleve nem tenné ezt lehetővé...
A C++-t úgy tervezték, hogy aki C++-ban programozik, az úgyis tudja, hogy mit csinál. Számos veszélyes műveletet megengednek a szabványok. A C függvények nem objektumok metódusai, azért vehetik rossz néven. De ez csak találgatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!