Hogyan lehet az Excel 2007-ben megoldani azt, hogy egy cellába csak pozitív egész, vagy "fél" számértéket lehessen beírni?
Nekem 2010-esben így sikerült:
1. Kijelöltem az A1-es cellát
2. Fölül Adatok menü, utána Érvényesítés, azon belül "Érvényesítés..."
3. Megengedve listájából kiválasztottam az Egyénit
4. Képlethez beírtam: =KEREKÍTÉS(A1*2;0)=A1*2
Ezt utána le tudtam másolni A2-be pl...
Bocsi, a pozitív ellenőrzése kimaradt, tehát a jó képlet:
=ABS(KEREKÍTÉS(A1*2;0))=A1*2
Ez meg a 0-t is elfogadja, nem az én napom :)
Ez talán most már tényleg jó lesz :)
=ÉS(A1>0;KEREKÍTÉS(A1*2;0))=A1*2
Egy zűrójel nem volt jó helyen...
=ÉS(A1>0;KEREKÍTÉS(A1*2;0)=A1*2)
Bocsi...
Mivel egy szerkesztő programról lévén szó, nem akadályozhatod meg, a nem megfelelő adat beírást. Legfeljebb jelölheted, de neked kell kiíratni egy cellába a hibát. Illetve a cella formátumát állíthatod be úgy, hogy felhívja a szerkesztő figyelmét a hibára.
Pl.: ha a cellaformázásnál, az egyéni formátumnak ilyen értéket adsz: _-* # ##0\ _F_t_-;[Piros]-* # ##0\ _F_t_-;[Piros]_-* "-"??\ _F_t_-;[Piros]_-@_-
Ekkor a szöveges és negatív számokat pirossal jelöli. Illetve nem jeleníti meg a törteket.
Van olyan lehetőséged is, hogy egyáltalán ne jelenítse meg a hibás értékeket, viszont ettől függetlenül a cella szerkesztőmezőjében látható lesz, hogy van benne valami.
Az a formátum ilyen: _-# ##0\ _F_t_-;_@ _F_t_-;[Piros]-"-"??\ _F_t_-;[Piros]_@_-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!