Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mit szóltok a Crunchbang...

Mit szóltok a Crunchbang Linuxhoz?

Figyelt kérdés

Engem nagyon meglepett (jó értelemben). Debian Stable (!) és működik rajta minden... egy igazi kis "óriásölőnek" (giant-killer) tűnik.

Az Ubuntu repóit (tárolóit) használja, a flash egyből működik rajta... nagyon szimpatikus kis cucc, kellemes meglepetés.

2014. máj. 11. 11:28
1 2
 11/18 Tom Benko ***** válasza:
Ez kissé fura. Bár talán ő is a sudo használatát propagálja. Az XFCE ebből a szempontból irreleváns.
2014. máj. 17. 08:30
 12/18 Tengor ***** válasza:

Miért akarnál rootként bejelentkezni? Ez nem Windows!

Ha kell a root jog egy művelethez, akkor sudo. Ha 10 művelethez kell egymás után, akkor su.

2014. máj. 17. 10:11
 13/18 Tom Benko ***** válasza:
@Tengor: Na, azért a sudo komoly biztonsági kockázatokat jelenthet. Személy szerint a korlátozott sudo használata mellett vagyok, ha mélyen bele kell nyúlni a rendszer lelki életébe, akkor csak kelljen a su. Két jelszavat egymás után kitalálni kissé körülményesebb.
2014. máj. 18. 01:30
 14/18 A kérdező kommentje:

Én azt hittem, a kettő ugyanaz. :-) A sudo és a su. :-)

..

Úgy néz ki, találtam egy jó kis linuxot, amin még szkennelni is tudok rendesen a Canon MP 250 multifunkciós készülékemmel.

Point Linux (Made in USSR) , Mate ablakkezelő , Debian Stable alapú; flash plugin alapból rajta, Opera, Google Chrome telepíthető.

A Mate desktop a Gnome 2 utóda, ami egy jó kis egyszerű felület. ... Nekem elég lett volna a Gnome 2 is, valamelyik rpm-csomagkezelős disztróval, de a Fedoránál pl. egy típushiba miatt nem igazán működik a szkennelés (nálam).

Red Hat fórum oldalon meg is találtam a hiba leírását és a szükséges rpm-csomagokat, de (nekem) azok telepítése után sem működött.

...

Nekem személyesen jobban tetszenek az rpm-es disztrók (pl. CentOS forkok), Ubuntuék compiza, Linux Mint-ék csilivilije engem inkább visszataszít.

HD 6870 a videokártyám, de nem igénylek effekteket az operációs rendszerem futtatásához. :-) Meghagyom az ilyesmit a gyerekeknek, a tartalomfogyasztóknak, akik sosem nőnek fel (akiket sosem hagynak felnőni).

Azt gondolom, tudjátok, hogy néz ki a bolygó első afrikai űrhajósa? :-)

2014. máj. 18. 02:48
 15/18 A kérdező kommentje:

Az biztos, hogy a su beírására nekem nem adta meg a root jogot a Crunchbang (Xfce ablakkezelővel).

(lehet, hogy neki volt igaza, de az Openbox-szal nem szerettem volna együttélni)

2014. máj. 18. 02:50
 16/18 Tom Benko ***** válasza:
"su -" a keresett parancs.
2014. máj. 19. 06:30
 17/18 anonim ***** válasza:
Saját jelszóval vagy root jelszóval próbálkoztál? Mert sok disztrónál alapból nincs root, pontosabban nincs jelszava, hanem a felhasználó a saját jelszavával tud sokmindent intézni, ha ő "sudoer". ("/etc/sudoers")
2014. máj. 19. 10:12
 18/18 anonim válasza:
nagyon gyenge a weboldaluk
dec. 20. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!