Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért nincs egy 100%-os linux...

Miért nincs egy 100%-os linux sem?

Figyelt kérdés

Rengeteg féle ablakkezelővel rendelkező linux van, de miért nincs egy olyan ami legalább egy sokat szidott windows szintjét el tudná érni?

Az egyikben ilyen bug van, a másikban meg amolyan.

Szerintetek ki fogja magát nőni a linux valaha is a gagyiságból?

Előre leszögezném hogy nem érdekel olyanok véleménye, akik a "drivermentességet" hozzák fel a linux előnyére, főleg úgy hogy, jó ha be lehet mindent izzítani linuxon, már ha feltelepül. Hiába jön nekem valaki azzal hogy nem a linux hibája mert nincs hozzá driver, de igen az, mert azért nem adnak ki rá drivereket, mert nem népszerű és azért nem népszerű, mert a rá létező "rengeteg" program közül alig akad normálisan használható. Tehát ezekből a hozzászólókból se kérek.

Viszont értelmes, független hozzászólások jöhetnek (windows istenítése nélkül)!

2014. máj. 1. 17:32
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Ajánlom neked az elementary os-t. Abba "ÉN" nem találtam hibát a grafikus felületnél. Nem csoda, hísz a elementarys srácok kb 1,5 évet dolgoztak rajta.
2014. máj. 2. 17:19
 12/23 A kérdező kommentje:
Na ez jól hangzik és milyen driverek, programok ügyében?
2014. máj. 3. 06:59
 13/23 Tom Benko ***** válasza:

Mert ahhoz le kellene gagyítani.

Ablakkezelőként XFWM-et használok, de mondhatnám a Fluxboxot vagy az IceWM-et, azok röhögve túlteljesítik a windows ablakkezelőjét.

A bugok esetében a legtöbb rendszeren ugyanazok a bugok fordulnak elő, nagyon kevés a rendszerspecifikus hiba, inkább csak a kifejeződésük tér el picit.

Nem a drivermentességet hozom fel ellenérvül, hanem azt, hogy beteszem, telepítem, használom. Amúgy winre sem adnak ki minden drivert. Éppen most olvasom, hogy már winesek védekeznek azzal, hogy a nem kiadott driver nem az OS hibája... Nos az a helyzet, hogy a cégeknek gond nélkül menne a driverek kiadása, elég felidézni mondjuk az Intelt, NVidiát, ATIt.

Hogy népszerű-e, az szemléletfüggő. Normálisan használható programokról már vitatkozhatnánk, nekem például a normális működésbe beletartozik a naplózás is, ami pl. winen pont meghatóan ritka. Normális működésbe beletartozik az is, hogy ha véletlenül bekapcsolva felejtem a gépet/futva felejtem a programot, akkor az ne zabálja fel feleslegesen a rendelkezésre álló erőforrásokat. Normális működéshez tartozik az is, hogy a fájlrendszer pusztán a hétköznapi használattól nem válik inkonzisztenssé.

2014. máj. 3. 09:25
 14/23 A kérdező kommentje:

Tom Benko!

Pont az ilyen védekező magatartás mint a tiéd, na az nem érdekel. Ment is a piros ujjacska.

2014. máj. 3. 09:36
 15/23 anonim ***** válasza:

Kedves Kerdezo.

Szerintem fel sem fogtad, hogy mit irt Tom Benko, csak zsigerbol lepontoztad. Tovabbi jo kinlodast a Windowsoddal, komolytalan vitapartner vagy.

2014. máj. 3. 16:51
 16/23 A kérdező kommentje:
Neked is ment a piros, bocsi :)
2014. máj. 3. 18:24
 17/23 Tom Benko ***** válasza:
Juj, elsírom magam. Majd pont egy winfunboy véleményére adok. Láttál te már LInuxot, vagy csak mesélte valamelyik haverod, hogy a tesójának a volt barátjának az apja egyszer látott a munkahelyén húsz éve egyet?
2014. máj. 4. 13:22
 18/23 A kérdező kommentje:

Semmilyen fanatikus nem vagyok, veled ellentétben, külön kiírtam a végére hogy windows istenítése nélkül...

Neked viszont mindig csak akkor van hozzászólásod más témáknál is, ha valaki a linuxot szidja, egyéb esetekben csak az írásodat villantod. Egyáltalán nem zárkózom el a linuxtól, mondhatnám úgy, hogy jelenleg keresem az igazit.

(Természetesen ezt a hozzászólásodat se tudom túlzottan értékelni.)

2014. máj. 4. 14:12
 19/23 Tom Benko ***** válasza:
Nem nyert. Fuss neki még egyszer.
2014. máj. 5. 14:03
 20/23 A kérdező kommentje:
Nem tudom mi nem nyert, de egyelőre úgy néz ki megtaláltam a normális linuxot.
2014. máj. 13. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!