Miért nincs egy 100%-os linux sem?
Rengeteg féle ablakkezelővel rendelkező linux van, de miért nincs egy olyan ami legalább egy sokat szidott windows szintjét el tudná érni?
Az egyikben ilyen bug van, a másikban meg amolyan.
Szerintetek ki fogja magát nőni a linux valaha is a gagyiságból?
Előre leszögezném hogy nem érdekel olyanok véleménye, akik a "drivermentességet" hozzák fel a linux előnyére, főleg úgy hogy, jó ha be lehet mindent izzítani linuxon, már ha feltelepül. Hiába jön nekem valaki azzal hogy nem a linux hibája mert nincs hozzá driver, de igen az, mert azért nem adnak ki rá drivereket, mert nem népszerű és azért nem népszerű, mert a rá létező "rengeteg" program közül alig akad normálisan használható. Tehát ezekből a hozzászólókból se kérek.
Viszont értelmes, független hozzászólások jöhetnek (windows istenítése nélkül)!
Azért, mert a Linux ingyenes, és olcsó húsnak híg a leve.
Persze, nem azt mondom, lehet hogy jó a Linux, bizonyos dolgokat lehet vele csinálni, de azért a Windowssal nem veszi fel a harcot semmilyen téren.
Kerdezo:
A Windowst hany szazalekosra tippeled?
Legnagyobb elteres mar az alapokban keresendo a ket OS kozott. Teljesen mas filozofiara epulnek.
Igen, ahogy te is irtad van egy kisebb orodgikor is a Linuxos vilagban. Mostanaban mar kezd "elwondowsosodni", hogy ez most jo nekunk vagy sem azt dontse el mindenki maganak. De az latszik, hogy mostanaban egyre tobb mindent adnak ki Linuxra is, egyre nagyobb a tamogasa Pl.: Steam OS es nem emlekszem pontosan a nevere, de az egyik nagy jatek motor is tamogatja mar a Linuxot.
1.:Az egy nagyon eros tulzas, hogy nem veszi fel a windows-al a versenyt. Amennyiben jatszol vagy valami Windows only program kell neked, akkor tenyleg kilove minden mas. Amint viszont ezektol eltekintunk a MicroSoftnak maris nincsen akkora reszesedese.
#1 - semmilyen téren? Azt azért nem hiszem. Szervkörnyezetben, "firmware-ként" (pl. Android) úgy vélem, hogy simán veri a Windows rendszereket számszerűleg és ár/érték arányban is.
Egyébként a gagyiság, meg a 100%-osság teljesen viszonylagos. Ha a Windows-os oldalról nézem, akkor nem, nincs ilyen ablakkezelő. Ha OSX oldalról nézem, akkor kérdezhetném azt is, hogy mikor nő már ki a Windows a gagyiságból?
Én Linuxon leginkább a nagyon egyszerű ablakkezelőket szeretem, mint pl. a Windowmaker. Semmi flikk-flakk, teszi a dolgát, és nagyon gyors. Nagyon sok normálisan használható program van, csak nem ismered, mert ahogy olvasom, eléggé felületes ismereteid vannak a rendszerről. A másik oldalról nézve több éves Linux használat után alig találtam Windows programot, ami használható lett volna, és ne lett volna vagy gagyi, vagy drága (warez nem játszik).
Ha stabilitásra vágysz, ne használj olyan disztribúciókat, amik ugyan friss cuccokat tartalmaznak, de ebből adódóan nem biztos, hogy atomstabilak. Panaszkodás helyett inkább segítsd a közösséget, reportold a hibákat, és egyszer csak majd jó lesz. Ne vesd össze olyan rendszerrel, ami egyrészt sokkal régebbi, rengeteg fizetett fejlesztő dolgozik rajta, ráadásul neked nem kerül pénzbe.
nincs es nem is valoszinu ,hogy lesz,mert :
mas filozofiara epul ,es ez egy komoly problema :
ezerszamra fejlesztik ,nincs hivatalos elvart kovetelmeny ,mostanaban kezdik ugymond szabvanyositani
mindenki hozzatesz valamit ,ezert annyira valtozatos
ami szep dolog csak eppen nem praktikus..azutan varjak a juzerek hibajelzeseit (#4),ami egy baromsag
az ,hogy onkentesen fejlesztik nem ment fel senkit a normalis ,pontos ,jo munka alol --szerintem--
a windows egy jol eltalalt kereskedelmi termek...fogyaszthato...mondhatnam keszen van ,mint brand
a linux egy szep gondolat...de egy-ket fejlesztot jol po..fan kellene vagni ,hatha magahoz terne
ps.; nem vagyok windows fan ..de azt hasznalom ..
mert a linux hamarabb felidegesit
"Semmi flikk-flakk, teszi a dolgát, és nagyon gyors" régi gépre ok, de nem túl régire, kissé elavult, a kde csini, de nem gyors, meg eléggé kaki is, a mate gyorsabb, de nekem nem jött be, szintén bugos volt, ez esetben mi előnye a kinézet variálhatóságának, ha még alapbeállításon is sz*r? Linux is elég régi, igaz nem fizetős, na jó fejlődött is szerintem az utóbbi pár évhez képest, de még mindig nem kielégítő.
2-es válaszoló, mivel az emberek nagy része windowst használ és az emberek nagy része 1-esrádiuszfelhasználó (mint én is), ezért ha így vesszük akkor 90%, ha hibamentességre akarok válaszolni, meg az általam használt programokat, meg a saját igényeimet, akkor nekem 85-90%-os. A registryre, meg töredezettségre nagy ívben sz*rok amíg a windows 15-18hónapot bír kevés b*zerálással, (leszámítva a telepítést követőt), addig a 4 hónapos rendszeres linux használat alatti (sok közül a legjobban bevált) folyamatos buherálást összevetve még mindig vesztes nekem a linux.
Szerintem egy linux mint, illetve a hozzá hasonló disztrók sokkal jobbak egy átlag felhasználónak, mint a windows. A telepítése olyan egyszerű, amennyire csak lehet. Out of the box van rajta szinte minden, alig kell 1-2 programot felrakni. (A ninite nem rossz mondjuk windowsra ilyen célra).
Nem kell újratelepíteni időnként. Böngésző, pdf, zene, film, office ugyan úgy megtalálható rá.
(Amit én hiányolok rá az az opera, az új még nincs rá, a régi meg lassú linuxon. De a chorme elmegy) A szoftver telepítési megoldás szoftverközpontból és terminálból is sokkal kényelmesebb. Windowson egyre több a "ha nem pipálsz ki valamit véletlenül, akkor felrakok egy rakás szemetet, meg toolbart" telepítő. Ezeket pedig rendszeresen beszívják, akik nem értenek hozzá. Egyébként meg csak idegesítő.
A parancssor szintén kényelmesebb sok szempontból, mint windowson(cmd-ben pl nevetséges, hogy nincs history rendesen).
Az ablakkezelők valóban gyengébbek itt ott. Én xfce-t használok. Ez egészen jó. A testreszabhatósága jobb, mint a winé. Most hirtelen amit fel tudnék hozni ellene. Az a több monitornál az eltolás állításának hiánya guiból. Meg az ablakok beillesztése fél képernyőre kicsit jobban működik winen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!