Excel mezőket hogyan tudok megszámolni tulajdonságuk alapján?
Figyelt kérdés
Van nekem egy excel file-om, amiben táblázatszerűen rengeteg adat szerepel. Az alap munkalap a default fehér háttérrel van. Viszont, sok olyan van amely egy adott színháttérrel rendelkezik. Azt szeretném megoldani, hogy ezeket az alaptól elütő mezőket meg tudjam számolni. Hogyan tudnám ezt megtenni? Azzal is előrébb lennék, ha mondjuk a mezőket csak eltérő font -juk szerint tudnám megszámolni.2014. márc. 28. 09:10
1/4 anonim válasza:
ha csak a páros adatokat akarnád összeadni, arra ott a "sumha" függvény.
De szerintem ez színekre nem működik, mert az a cella értékét nem befolyásolja, csak neked könnyebb megtalálni.
De ha nem vagy lusta, írd be a cellahivatkozásokat egyesével és add össze.
2/4 anonim válasza:
VBA nélkül szerintem sehogy. Itt egy példa hozzá: [link]
3/4 A kérdező kommentje:
Egyesével nem boldogulok, mert nagy mennyiség van. De ha tudom az eltérő cella tulajdonságot, akkor valami szűrőt nem engedhetek rá?
2014. márc. 28. 09:38
4/4 anonim válasza:
Nem tudod szűrőkkel megcsinálni ezt már. Ehhez mindenképpen kódot kell írni. Nézd meg, amit fentebb linkeltem (#2)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!