Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Excel táblában darabszámot...

Excel táblában darabszámot megszámolni? Többi lent

Figyelt kérdés

a következőben kérnék segítséget

van egy 500 soros listám, 500 emberrel.

Mindegyikhez tartoznak tulajdonságok. Van akihez egy, van akihez több. Ahol több van, ott így néz ki - "kék, zöld, piros, sárga" Tehát vesszővel elválasztva.

Arra lenne szükségem, hogy megmondja nekem a program, hogy kékből van 10, pirosból 20, sárgából 100 stb.

VISZONT

Mivel elég sok tulajdonság van, ezért nem tudom azt megcsinálni, hogy darabteli függvénnyel végignézegetem és megszámoltatom. 2 okból se - egyrészt mint mondtam nagyon sok van, és ha nem muszáj nem nézném át 2x az egészet hogy nem-e maradt ki valamelyik tulajdonság, illetve a darabteli nem nézi a cellán belüli szöveget, csak azt hogy egyezik-e az egész.

Tehát hiába írom be, hogy számolja meg azt hogy "kék", mert előfordul olyan, hogy valakinél úgy van, hogy "piros, kék", és ekkor az ebben lévő kék-et már nem nézi.

erre van valkinek ötlete?

Köszi előre is

2013. nov. 27. 12:51
 1/1 coopper ***** válasza:

Szia.

Szerintem ez igy nem fog menni.

Két dolgot tehetsz (szerintem) :

1. Szétszeded a tulajdonságokat cellákra (Tehát mindenkinek ahány tulajdonsága van, annyi cellája is lesz (Tudom, ez melós dolog, de ez van).

Aztán már használhatod a a darabteli függvényt számolásra.

2. Makrót irsz egy ciklussal - esetlegesen meghatározott cellaszámokkal ami megnézi, hogy a szövegben szerepel-e az adott tulajdonság.

pl. Adott Az A1-es cellában egy tulajdonság (pl. kék), akkor az a makró amely a b1-es cellába megsyámolja hány darab A1-es tulajdonságű cella van az A3:A8-as területen a következőként nézhet ki (szerintem) :

Sub SumA1()

Sum = 0

Rem Sorok száma 3-től 8-ig

For i = 3 To 8

Rem Cells (Sor,Oszlop) A oszlop=1

If InStr(Cells(i, 1), Cells(1, 1)) <> 0 Then Sum = Sum + 1

Next i

Rem B1 = Cells (1,2)

Cells(1, 2) = Sum

End Sub

Sok sikert.

Üdv.

2013. nov. 27. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!