Excelben dátumból hogy kell =DARABTELI-vel megszámolni egyes évszámokat?
Figyelt kérdés
Meg akarom számolni, hogy a táblázatomban hány 1999 és 1998 van, ezzel a függvénnyel: =DARABTELI(F1:F31;"1999"). Nem bírom általánossá átírni, mert akkor az 1999.02.05 általánosban valami érdekes logikát követve 36196-ot jelent. Rossz függvénnyel próbálkozom?2014. febr. 13. 15:55
1/4 anonim válasza:
Most ezt nem próbáltam ki,de szerintem kell egy segéd oszlop,amibe csak az év van tárolva és azt számoltasd meg.
2/4 anonim válasza:
ez szerintem se fog másképp menni, a "bal" függvénnyel ki kel gyűjteni az évszámokat és arra számoltatni. azért ad 36196-ot mert a dátumot dátumként és nem szövegként kezeled.
3/4 anonim válasza:
Én mondjuk az év függvényt javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!