Egy frissen újra rakott gépre milyen alapvető programokat rakják rá?
Egy Microsoft Office mindenképpen kell rá.
Aztán felrakhatsz egy képszerkesztőt (Gimp vagy Photoshop)
CCleaner (tisztító,optimalizáló program)
Utorrent
Total Commander (fájlkezelő)
És ennyi,nekem ezek vannak,de amúgy te tudod hogy mi kell.
"Egy Microsoft Office mindenképpen kell rá.
Aztán felrakhatsz egy képszerkesztőt (Gimp vagy Photoshop)
CCleaner (tisztító,optimalizáló program)
Utorrent
Total Commander (fájlkezelő)
"
És akkor magyarázd el, hogy ezek miért alapvető programok, ráadásul minek költsön az ember százezreket egy képszerkesztőre, otthoni használatra?
Ki mondta,hogy pénzt kell költeni rá? :O
Nyugodtan tölthet le tört verziókat is,nem muszáj neki minden szoftverre pénzt költeni.A Microsoft Office minden irodai csomagnál jobb.Fizetős,de ebből is van crack verzió.
Aztán a Photoshop nagyon profi képszerkesztő szintén van előle crack verzió,csak szét kellene nézni torrent oldalakon.
Ez az igényeidtől függ, de szerintem a legtöbb gépre kell:
-víruskereső. Ebből semmiképp ne tört verziót rakj fel, inkább keress egy ingyeneset (Avira, Avast pl).
-böngésző (feltéve, ha nem Internet Explorert akarsz használni). Firefox, Chrome ízlésedtől függően.
-tömörítő program. 7-zip ingyenes, sok formátumot (köztük RAR-t is) kezel.
-PDF megjelenítő. Adobe Reader a legszabványosabb, és Ifiltert is tartalmaz (segítségével Windows kereső képes a PDF fájlok tartalmában is keresni), ugyanakkor nekem a Sumatra PDF jött be (ez messze a leggyorsabb, amivel eddig találkoztam).
Persze minden az igényeidtől függ...
"Ki mondta,hogy pénzt kell költeni rá? :O"
Csak tudnám mi jogosít fel a lopásra. És mégegyszer: mire is jó otthoni körülmények közt?
amiket föntebb írtak, +videó és zenelejátszó, ha nem szereted a vindows media izét, pl. kmplayer, vagy vlc, foobar2000, vagy winamp, satöbbi. Esetleg egy képnézegető, mondjuk irfanwiev, meg torrentkliens, pl. utorrent. Csevegőprogram, pl. skype.
A többi meg majd jön magától.
A photoshop amúgy általános célokra tök felesleges.
Az enyémre például:
Avast
CCleaner
Double Commander / Free Commander / unreal Commander
LibreOffice / Scribus
IrfanView / XnView
Gimp / Inkscape / RealWorld Paint / Hornil StylePix / Paint.NET / MyPaint / PhotoScape
Blender / Sketchup / FreeCAD / POV-Ray / MakeHuman / MeshMixer / Sculptris / Meshlab
Avidemux / Pinnacle VideoSpin
Audacity
VLC
Code::Blocks / NetBeans / Geany / Notepad++ (fordítókkal)
Lazarus
MuseScore / Lilypond+Denemo
FontForge
Synfig Studio / Vectorian Giotto
A magadéra találd ki te...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!