Windows 7 mellől hogyan lehetne a boot menüből eltüntetni a választható, de nem kívánatos elemeket?
A boot menüben a Windows 7 mellett van egy XP Professional telepítés folyamatban, illetve egy korábbi Windows-verzió.
Sajnos automatikusan a korábbi win-verzióval kezdené alapból, ami nekem nem kell, ezért bekapcsolás után még át kell léptetnem a win7-re, stb... macerás.
Szóval, a legjobb lenne, ha be se jönne a boot menü, hanem egyből induljon a W7.
A "Sajátgép/Vezérlőpult/Rendszerbiztonság/Felügyeleti eszközök/Rendszerkonfiguráció/Rendszer indítás" útvonalat már bejártam, de ott csak a W7 választható indítási op-rendszerként.
Windows gomb + R, írd be msconfig
A megjelenő ablakban válaszd a Rendszerindítás fület és töröld azokat a sorokat amelyeket nem szeretnéd látni indításkor.
Alkalmaz - OK, újraindítás és kész is.
Ismét én vagyok.
Itt nézz szét.
Ha nincs ott csak egy sor akkor azt kellene elolvasnod először ami az "FIXMBR" parancsról szól.
Ha ezek nem segítenek akkor ugyanitt megpróbálhatod a "FIXBOOT" parancsot ami új boot menüt fog készíteni.
De ne felejts el fontos dolgokat lementeni.
Sajnos az EasyBCD csak félig oldotta meg a problémát; a korábbi XP-t el tudtam vele tüntetni, de továbbra is ott éktelenkedik a win7 alatt a "befejezetlen" XP, amire ráadásul egyből rászámol a rendszer, mintha az lenne az alapértelmezett. Így marad a kurzor fel + enter. :(
Legalább a win7-re kattanna rá, de nem, azt külön ki kell minden indításkor választanom. :(
Egyéb ötlet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!