Miért fagy le mindig a win8 meg win7 nálam mindig, mikor xp-vel tökéletesen a fut a gép?
Nyáron állandóan lefagyott a gépem meg újraindult, akkor windows 7 volt rajta. Aztán felraktam win8-at az szintén ugyanezt művelte, végül felraktam xp-t és azóta xp volt a gépen és semmi baja nem volt. (azon kívül hogy az xp-t rohadt kényelmetlen használni manapság) És most megint felraktam win8-at mert gondoltam ha az xp stabilan fut azóta akkor biztos nem hardver a szar, de most megint újraindulgat és lefagy.
A gép: athlon 64 x2 2,2 ghz; 2 gb ram; meg valami 1 gigás videókari.
Konkrétan mi baja lehet a nyomorult gépemnek, ami hogy ha xp van rajta akkor nem jön elő, ha meg win8 vagy win7 akkor meg használhatatlan?
Az alaplapodon találkozik minden alkatrész , így ha az nem win7 és/vagy win8 kompatibilis ,
akkor ha win7 és/vagy win8 at telepítesz az általad említett hibák jönnek elő .
több megoldás van :
(A)
1.-Ellenőrizd a biosban hogy kompatibilis-e az alaplapod a win7 és/vagy win8 al .
Ha kompatibilis akkor át kell állítani
2.-Ha ismeri a win7 és win8 as módot a bios-t át kell állítani a biosban néhány funkciót .
(B)
1.-Ellenőrizd a biosban hogy kompatibilis-e az alaplapod a win7 és/vagy win8 al .
Ha nem kompatibilis akkor esetleg bios frissítés javallott .
2.-bios frissítés szükséges ami kompatibilis-á teszi az alaplapod a win7 és win8 al .
Hogy a bios frissítését magad vagy a szerviz csinálja , te döntöd el .
(C)
1.-Amennyiben a felső 2 megoldás egyike se jó , akkor új alaplap vásárlása oldja meg a problémát.
2.-Vásárolj olyan alaplapot ami win7 és win8 kompatibilis alapból .
(D)
Elavult eszközöknél segíteni szokott ha kikapcsolod a hardveres gyorsítást a programokban(kompatibilitás)!
tiltsd le az AERO-t, ez igen hardver ígényes!
Ezért nem érdemes régi gépre új rendszert tenni!
"kényelmetlen használni" ezt nem teljesen értem, engem inkább a Win 8 startmenü hiánya zavar, de szerencsére a Windows 9 -ben visszateszik a jól megszokott és bevállt start menüt!
Enyém körülröhögne a Win7 láttán...
Egyszerüen megtudhatod a kompatibilitási kérdést ezzel:
Windows7 Upgrade Advisor
Ha ez azt mondaj hogy rendben, akkor rosszul, (rosszat) telepítetted fel.
megj.:Ha az oprendszer "elfut a gépen" az nem jelenti azt, hogy "telepakolva" is tudja mindazt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!