Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Megéri ilyen gépre windows...

Megéri ilyen gépre windows 7-et rakni?

Figyelt kérdés

A gép ilyen erősségü :

Intel Pentium 4 2.6 GHZ ( virtuális 2 magvas )

1536 MB ddr 1 ram

Nvidia geforce 128 mb videó kártya (AGP8x)

Az jobbban szeretem windows xp-t mint a windows 7-et viszont nem sokká le jár a xp támogatása és egy windows 7-en gondolkodom melyik verziót javasolját egy ilyen gépre ?

2013. nov. 26. 10:28
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
3%

Dehogy nem baj, hogy nem adnak ki hozzá frissítéseseket. Aki átjáróházat, zombi pc-t akar, az nyugodtan használjon nem támogatott os-t. Akinek pedig egy kicsit is több esze van, az tegyen fel egy normális rendszert.

A 8.1-es is jó, én is azt használom. Mivel a kérdés úgy volt feltéve, hogy xp vagy 7, ezért javasoltam a 7-et. 3 évig csak linuxot használtam, de sajnos búcsút kellett intenünk egymásnak, mert néhány hardvert sehogy sem tudott normálisan támogatni.

2013. nov. 26. 13:20
 12/29 anonim ***** válasza:
0%
Igyvan kedves utolsó én is 8.1 et használok mint te mert nekünk legalébb van eszünk hogy a legfrisebb támogatást nagyonsokáig élvezzük. Régi windows t nem ajánlatos használni bár nagyon szomorú tény de valahol még windows 98 rendszert használnak a könyvtárba nem is megyek oda D. A 7 es is már kifelé ballag szóval tovább ra is 8.1 et ajánlom.
2013. nov. 26. 13:26
 13/29 anonim ***** válasza:
69%

" ha nemlesz rá támogatás nemtudsz mit tenni."

De. Attól még nem fog a Microsoft ott kuksolni melletted, és a kezedre csapni, ha XP-t használsz.

A veszélyekről meg annyit: egy megfelelően védett gép gyakorlatilag nincs veszélyben akkor sem, ha régebbi oprendszert használsz. Egy jól beállított, megbízható tűzfal, egy megfelelő védelmi szoftver, meg némi józan ész, és nincs veszélynek kitéve a gép.

Ha meg ész nélkül letöltesz, telepítesz meg megnyitsz mindent, csëszheted a frissítéseket.

Talán néha gondolkodni is kéne, nem csak a propagandaszöveget papagáj módjára ismételgetni.

2013. nov. 26. 13:49
 14/29 anonim ***** válasza:
75%
Ja, és most jöhettek a nagyképű szövegeléssel, de egy olyan ne magyarázza be, hogy tudásban fölöttem áll, aki még egy hozzászólást sem bír nyelvtanilag helyesen megírni.
2013. nov. 26. 13:52
 15/29 anonim ***** válasza:
0%
Akkor utolsó nyugodtan hasunáld a windows 95 el a géped húú de jó kis gép csúcs windows sol 200 ezerért megveszem
2013. nov. 26. 14:03
 16/29 anonim ***** válasza:
3%

Lepontozhatsz, lehülyézhetsz kedves utolsó, akkor sem változtatom meg a véleményem: egy 32 bites Win7-nél nem adnám alább. Az XP egy elavult, nem támogatott rendszer, ha tetszik, ha nem.

A frissítések nem dísznek vannak, hanem kritikus biztonsági réseket, hibákat javítanak ki. Ha ez nem hat meg, akkor gondolj arra, hogy nem fogsz tudni új hardvert használni, mert az XP magától nem fogja felismerni,driver pedig nem lesz írva hozzá.

Már most van pl. olyan pendrive-om, amihez minimum a 7-es kell, mert a Vista sem tud mit kezdeni vele, nemhogy az XP.

Egyébként meg mindegy milyen vírusírtót és tűzfalat használsz, ha maga a rendszer olyan lyukas, mint a szita és alacsonyabb színvonalú biztonsági intézkedések vannak benne. Nem egy teszt van, ami bizonyítja, hogy az XP veszélyesebb, mint a többi, modernebb rendszer.

De ha ezt akarod használni, akkor senki nem akadályozza meg. Egyébként meg informatikai egyetemre járok, ahol sem a diákok, sem pedig az oktatók nem használnak már XP-t. Gondolom nem véletlenül.

2013. nov. 26. 14:17
 17/29 anonim ***** válasza:
0%
Jólmondod de elgépelted mert énse javasoltam az xp t és veled egyetértek utolsó te az utolsó elötire akartál célozni nem ? Igen mindig a frisseket kell használni a régieket xp mindenki csak kizárólag maga felelöségére. Tudod én is igy ahogy te mondod jártam egy üzletel új gépnél én vistát szeretem volna rá de bizony ök nemrakták ám rá hanem 7 et amit persze letöröltettem máshol vista vissza de réjöttem nejó az mégse megvettem a 8 ast az jobb még a 7 nél is. Igen nálunk is ahova jártam netezni az egyetemre szombathelyen xp volt de már 3 éve leszedték róla és újrarakták win 7 enterprisse val gondolom nemvéletlenül de 2 gépen van még xp jük amin neró is van de 500 gépböl kb csak 2 gépen van xp
2013. nov. 26. 14:31
 18/29 anonim ***** válasza:
57%
Amiért nem szimpi nektek a másik véleménye, még nem kell gúnyolódni. Dedós, amit műveltek. Simonnak igaza van, egy régebbi rendszert is lehet jól védeni, meg egy agyonfrissített rendszer is lehet sebezhető. Ovis színvonalú piszkálódás helyett inkébb gondolkodjatok!
2013. nov. 26. 15:17
 19/29 anonim ***** válasza:
0%
Mért talán életed végéig mikor a fejlödökoron átesel végigtudsz hordani egy cipöt vagy ruhát ? Ara befizetek. Itt nem a szimpatikuságról van a szó hanem a tényekröl egybe igazad van az új windows is sebezhetö igen de csak aba az esetben ha valaki nem megfelelöen kezeli azt
2013. nov. 26. 15:23
 20/29 anonim ***** válasza:
3%

Igen, utolsó előttit akartam írni.

Én nem gúnyolódtam, csak tényeket írtam. A kérdezőnek azt tudom javasolni, hogy informatikai fórumon is tegye fel a kérdést. Majd meglátjuk hányan javasolnak egy elavult rendszert.

2013. nov. 26. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!