Zsenik,100%-os nagyításban hogy tudok png képet lementeni?
Sziasztok!
Png formátumú képet szeretnék kinyomtattatni 100 %-os nagyításban.
Tehát az volna a lényeg,hogy a képet ha felnagyítom 100%-ba,úgy el is tudjam menteni. Tudtok ebben segíteni,hogy hogyan csináljam? Van ötletetek?
Melyik programmal lehetne ilyet csinálni?
Köszönöm előre is!
Értelmetlen a kérdésed, pali45nél az igazság. A kép a képernyőn megjelenő méretétől függetlenül mentődik. A nyomtatási méret a képpont-felbontástól függ. Ha ugyanakkora képet kisebb felbontással nyomtatsz, nagyobb lesz, ha nagyobbal, akkor értelemszerűen kisebb.
Természetesen a képet át is tudod méretezni, hogy ténylegesen nagyobb legyen. Mivel ezt a program csak újabb, az előzőkből számolt adatok beszúrásával tudja elvégezni, a saccolás pontatlansága miatt romlani fog a kép minősége.
De. Egy bizonyos számú képpont adatait menti, attól függetlenül, hogy a képernyőn mekkorára nagyítod. Se többet, se kevesebbet. Meséld el, hogy hogyan nagyítod föl 100%-ra a képet. Annak az alapján, ami eddig kiderült, az a valószínű, hogy az égegyadta világon semmit nem csináltál vele, csak hol kisebben, hol nagyobban nézegetted.
Ha nem túl bizalmas természetű a kép, el is küldheted nekem, megmondom, hogy mekkorában kéne kinyomódnia:
tabaki@uw.hu
Egyébként mondok én valamit. Az nem derül ki, hogy milyen programmal próbálod nyomtatni, de az alapok ismerete nélkül nem biztos, hogy minden képszerkesztőben egyértelműnek találod a beállításokat. Használj Irfanview-t, ott a nyomtatás ablakában kényelmesen, centire meg tudod adni, hogy mekkora legyen a képed, és hogyan helyezkedjen el a papíron. Jó magyarító fájlt is le tudsz hozzá tölteni (súgóval együtt), úgyhogy biztosan kiigazodol benne.
A magyar nyelvi fájlt az Irfanview languages menüpont alatt lesz, ahol a Hungarian (help file included) Installer or ZIP-ben találod. Érdemes az Installert választanod, az rögtön be is írja a fájlt a megfelelő helyre. A program angolul indul, ha jól emlékszem az Options menü Language... pontjával tudod magyarra váltani.
Köszi!
írtam neked az általad leírt címre,megkaptad? elküldtem benne a képet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!