Melyik Linux disztribúciót ajánljátok erre a gépre?
Intel Celeron CPU 2.00GHz
512MB DDR @ 133MHz
Alaplap: i845GV-ITE8711 (Socket 478)
Intel 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller (64 mb)
190GB Maxtor 6B200P0
Elég régi gép, most egy windows xp professional 32-bit sp3 van rajta.
Lehetőleg olyat ami magyar.
Köszi
Bármelyiket.
Ha szerver orientált akarsz lenni, akkor sima "Debian", vagy ha felhasználóként használnád akkor: "Ubuntu"
Az 512 MB RAM elég karcsú, szóval azt azért nem mondanám, hogy mindegyik jó. Az újabb Linux -ok már azért elég szépen zabálják a vasat. Itt van pár tipp lassú PC-re:
Közölük talán a Puppy Linux a legjobb. Ez a magyarítás kérdés megint csak összetett. Igazából egyik sincs valami tökéletesen magyarítva. Esetleg az Ubuntu jár az élen ebből a szempontból, a többi ilyen keverék, félig magyar, félig angol.
Köszi.
A particionálás idegesít, hogy elb szok valamit. Leírná valaki részletesen egy KEZDŐ-nek? Köszi
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__4..
Itt iszonyat részletesen leírtam a telepítést :D
Nem a disztró számít a gép erősségénél, hanem inkább az ablakkezelő felület. Ubuntunál a következők vannak:
Kubuntu: KDE felülettel, legszebb, de legerőforrásigényesebb.
Ubuntu: Unity felülettel, erőforrásigényes és sztem fos
Ubuntu GNOME: GNOME 3-mal, elmenős
Xubuntu: Xfce felülettel, gyors és win-szerű. Személyes kedvencem.
Lubuntu: LXDE felülettel, kifejezetten "lightweight"-re tervezték. Állítólag szupergyors, még sosem próbáltam.
Én egyébként Linux Mintet ajánlom. Linux Mint Xfce, ha gyorsat akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!