Olyan programot keresek amivel ez az ábra egy árnyalatúvá szerkeszthető. Milyen neveket javasoltok?
De Hilbert-görbe volna? Mert lehetséges, hogy szerencsésebb lenne valami általad írt programmal generáltatni.
Szerintem a linkelt kép egyszerű szerkesztését korrekt módon nem tudod megoldani, mert a színben akkora ingadozás van, hogy a vonalszín és a háttérszín tartományai átfedik egymást, vagyis nem tudsz olyan tűrést megadni, hogy a program egyértelműen el tudja dönteni, hogyan értelmezze. Az alanti kép Gimppel készült (szín szerinti kijelölés, 100-as küszöbszint, élsimítás és lágy szélek nélkül). A fehér alap kijelölése után azt egyszínű fehérrel, majd a kijelölés invertálásával a vonalat egyszínű pirossal töltöttem ki. Az eredmény viszonylag jó, de sok kanyarban megfigyelheted a nemkívánatos átpattanásokat, amelyeket kénytelen lennél utólagos manuális rajzolgatással orvosolni. Ez nagyobb kép esetén embert próbáló vállalkozás, persze nem lehetetlen.
Igazából ilyen szinten nem értek hozzá, most találtam a térkitöltő görgébről olvasmányt.
Ami érdekelne az egy olyan görbe aminél a leghosszabb a vonal S adott területen és zárt. (egy zárt vonal legyen az egész.
Érdekelne még ha nem négyszög hanem kör alapú az egész ( a minta is és kör alakban terjed ki. Ilyen van? ha igen mi a neve?
Köszi
Á, ne hidd, hogy én értek hozzá, csak a Hilbert-görbe nagyon ismert.
"egy olyan görbe aminél a leghosszabb a vonal S adott területen és zárt" -- ezt nem egészen értem, a vonal a rekurziók számától függően akármilyen hosszú lehet. Laikus szemmel a Moore-féle változat egyszerűen lezárható, mert a végei egymás mellé kerülnek, de lehet, hogy ez matematikai értelemben hülyeség valamiért.
Ami a kör alapú kitöltést illeti, a négyzet két átellenes oldala egymás mellé forgatható, tehát ugyanezeknek a görbéknek a megfelelő torzításával nyilván kivitelezhető. Ehhez, gondolom, az kell, hogy a képletben ne egyszerű szakaszhosszok szerepeljenek, hanem valahogy meg legyen fejelve a szögfüggvényekkel. Hogy ez kivitelezhető-e vagy egyáltalán értelmes javaslat-e, hát arról fogalmam sincs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!