Hogyan lehet uhu linux-os operációs rendszerre windows 8-as témát felrakni?
mégegyszer köszönöm a válaszaidat és a segítőkésségedet!
üdv: lattila29
(ezzel a levélel lezárom a kérdést)
A Zorin OS (ubuntura épülő disztró) teljesen windows élményt nyújt, de az ingyenes változatban csak windows7 meg windows xp felületeket lehet utánozni vele. Egyébként egészen stabil, de nem kifejezetten az a kevés ramot, meg gyenge videókártyát igénylő linux verzióról van szó. A Puppy Linux valóban elég klassz dolog, de nem kezdő felhasználóknak úgy hiszem - vagy csak nekem nem volt hozzá elég türelmem. Ha régi gépet szeretnénk korszerű oprendszerrel használni, akkor talán a Lubuntu a legcélszerűbb erre a feladatra. Játékok meg vagy mennek rajta, vagy nem. Ahogy eddig tapasztaltam, a linuxok jobban kedvelik az Nvidiás videókártyákat, konkrétan nálam eddig még csak a Puppy linux nem omlott össze azonnal, miután feltelepítettem az ATI drivert (radeon HD4670).
Van ami gond nélkül fut nálam, pl. amnesia - the dark descent, vagy mondjuk quake2 meg counter strike 1.6, de rengeteg más vagy el sem indul, vagy rengeteget kell küszködni a winetricks-szel, hogy eldöcögjön.
Azt gondolom a dual boot a legcélszerűbb ha mondjuk van egy windows7 amin csak játszol, meg egy linux amin minden mást csinálsz, persze ez 9GB-on nehezen megoldható:D de gyanús nekem, hogy ennél valamivel nagyobb a hdd-d, mert a fallout3 dlc-k nélkül is meghaladja ezt a méretet telepítve szerintem:D
ha meg linuxot szeretnél használni, akkor az Ubuntut tudom ajánlani vagy az az alapján készült disztókat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!