Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan lehet uhu linux-os...

Hogyan lehet uhu linux-os operációs rendszerre windows 8-as témát felrakni?

Figyelt kérdés
a windows 8 helyett windows 9et írnák de sajnos csak jövőre jeleni meg, tehát tervezem hogy az xp-met lecserélem uhu linuxra de windows 9-es témával és azzal a feltételel hogy a windows-os játékaim műkögyenek, a kérdés hogy nincs e- valami program ami mindezt lehetővé teszi és nincs e- valami oldal amin windows-os témákat uhu linuxra lehet letölteni a válaszokazt előre megköszönném.

2013. aug. 27. 13:47
1 2
 1/12 tabaki ***** válasza:

"és azzal a feltételel hogy a windows-os játékaim műkögyenek"

Bocsi, a feltételeket nem te szabod, hanem a realitás. Windowsos programokat esetleg tudsz futtatni Wine emulátorral, de a játékok rendszerint éppen kivételek, mert nem csak a felszínt használják, hanem a teljesítmény fokozása érdekében mélyebben vájkálnak a rendszer lelkében. Amúgy nem nagyon hiszem, hogy egy gyenge poén kedvéért bárki foglalkozna a témák átvitelével. Háttereket, ikonokat letölthetsz vagy fabrikálhatsz magad is, de gondolom, hogy nem erről volna szó, hanem az extrákról.

Ha nagyon mocorog benned a vágy, keresd meg az UHU-Linux fejlesztőit, annyiban mákod is van, hogy ékes magyar nyelven levelezhetsz velük. Mindenesetre túl sokat ne várj a dologtól.

2013. aug. 27. 14:35
 2/12 A kérdező kommentje:
értem, és bocs a kifekjezésért , és a témát úgy értettem hogy szinte úgy nézzen ki mint a windows 9 . ésrájöttem hogy az ötletem egy az egyben egy nagy semmi. egyébkén te milyen oprációs rendzser ajánlanál egy elavult számítógéphez? és a vinycseszterem 9GB(amelykbe a windowst szoktam telepíteni) ha ez segít
2013. aug. 27. 16:15
 3/12 tabaki ***** válasza:

Hát, ez nekem eléggé fogós kérdés, mert nem igazán értek hozzá. A többi paramétert hozzáképzelve a 9GB-hoz, valószínűleg UHUból is inkább a 2.1 verzió lenne rá jó, de az a baj, hogy az már vagy öt éve volt többé-kevésbé naprakész, olyan lassan változik az UHU. Egyébként szép, összecsiszolódott rendszer lett belőle a végére, csak már újabb dolgokat nem telepíthetsz rá. A magam részéről nagyon szeretem a Puppy Linuxot is, az egészen kicsi, kibontva mondjuk fél giga körül, és elég jól felmegy régi gépekre is. Van magyarított változata is. Viszont kissé elhajlik a nagy disztribúcióktól, ezért tapasztalatok nélkül inkább csak olyan programokat tudsz telepíteni, amelyeket mások már Puppy-csomaggá fordítottak (ez ismerős lehett az UHUból is).

Léteznek egyéb kis méretű linuxok, mint pl. Tiny Core Linux, Slax, Damn Small Linux, Crunchbang, Slitaz, ezeknek általában a magyarítás hiánya vagy tökéletlensége a gyengéjük.

Összeségében, akármennyire is nem trendi, a használat kényelmessége szempontjából nagyon jó választásnak tartom az UHUt: Nem képes csodákra, de otthonos és problémátlan, mint egy jól kitaposott papucs. A Windows-játékokat várhatólag nem tudod majd futtatni, ám erről a rendszernek nem a gyengesége, hanem a teljes különbözősége tehet. Mint fentebb említém, van ugyan rá Windows-emulátor, de annak a lehetőségei eléggé behatároltak.

[link]

2013. aug. 27. 20:17
 4/12 A kérdező kommentje:

köszi a választ még azt szeretném kérdezni hogy a "játékok"

szóban 2-3 játékot értek, tehát a flatout 2, és flatout 3-at nem -e lehet letölteni linuxra ?mindenesetre a számítógépet skype-olásraa, és internetes bönészésre használom legfőb ként .és gondolom hogy a google chorme-ot és a google earth-öt le lehetne tölteni linuxra.

2013. aug. 28. 13:27
 5/12 A kérdező kommentje:
bocsi még annyi hogy mennyire lesz gyors az a uhulinux amit te ajánlottál? ja és gondolkoztam a windows 95-ön és vistán is mert igazából ez a 3 volt nekem szimpatikus és könnyen elérhető számomra mindegyik amit az útóbb felsoroltam. na mindegy ha az uhulinux nemlesz annyira lassú (hogy pl 15-20 percet kell várni hogy bekapcsoljon és be jelentkezzen) akkor megpróbálkozok vele és az emulátorokkal majd még ráérek .
2013. aug. 28. 13:41
 6/12 tabaki ***** válasza:
Játékok. Én nem játszom effélékkel, de a képtalálatok alapján azt mondanám, hogy nem fog menni. Éppen az ilyen, gyorsaságra kihegyezett játékok esetén szokás kikerülni az ablakrendszert, és a mélyebb rétegekhez fordulni. Szerintem az Earth és a Chrome is problémás, ha tényleg régi UHUt telepítesz végül. Modernebb linuxokra van mindkettő. Az az igazság, hogy nem értek, hozzá, hogy hogyan lehet egy linuxot minél kisebb gép- és tárigénnyel telepíteni -- merthogy ezzel is lehetne trükközni --, akkor talán egy Lubuntut lenne érdemes telepítened, és arra valószínűleg mehetnének.
2013. aug. 28. 13:59
 7/12 A kérdező kommentje:
hát az uhu linux-ot nem mondanám olyan elavultnak mert 3hónapja csinálták meg az UHUlinux 2.2 (Nerd) változatot egyébkén emulátorral se lehetne használni a google -t és a google earth -ot??
2013. aug. 28. 14:07
 8/12 tabaki ***** válasza:
Nem az UHU az elavult, hanem (igaz, hogy egyetlen paraméterét ismerem) esetleg a géped. Ha a 2.2 rámegy, valószínűleg a guglikkal se lesz baj, és szerintem vannak közvetlenül linuxra is.
2013. aug. 28. 14:24
 9/12 A kérdező kommentje:
így már értem,és köszi a bisztatást és a segítségeket. még a processzorral vagyok bajban mert nem tom hogy van -e PAE támogatása és nem szerepel a az uhulinux weblapján a hardverigény-nél a proceszorok közt a listán (A processzorom AMD SemPron) na mindegy azért reménykedek hogy működik és ha találok emulátort a játékokhoz akkor valószínű föl fogom rakni. és még az a kérdésem hogy most jelenleg windows XP és ha felrakom az uhulinux-ot a szokásos C -vinyóba akkor a D -vincseszteren lévő dolgok megmaradnak mert tele van fotókal és játékokkal meg zenékkel el se tudom mondani mik vannak benne (10GB értékben)
2013. aug. 28. 14:42
 10/12 tabaki ***** válasza:
Elvileg nem lehet baj. Ha a D meghajtód ugyanaz a lemez, csak másik partíció, akkor figyelj rá, hogy ne a teljes lemezterület felhasználását engedélyezd. Én ennek ellenére inkább elmenteném a fontos adatokat néhány DVD-re (amúgy se baj, ha megvan), és csak azután kezdenék a telepítésbe. Amíg az ember nem ismeri tökéletesen a folyamatot, mindig akadhat valami malőr, pláne, hogy az egyébként jó szándékú útmutatások se mindig egyértelműek.
2013. aug. 28. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!