Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért van az, hogy a gépem...

Miért van az, hogy a gépem egyszer atom gyors, egyszer meg atom lassú a gépem? (Lent! )

Figyelt kérdés
Bekapcsolásnál elindul az uTorrent és a Skype, de ezeket egyből ki lövöm! Van, hogy atom gyors, fe van, hogy atom lassú és szaggat! Mikor lassú 10 percig tölt az oldal! Mikor játékot indít el, fél óra a betöltése! Használok CCleanert, de nem sokat segít! :( De van, hogy bekapcsolom, és tényleg gyors! Mitől van ez? Előre is köszi!

2013. aug. 24. 19:34
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha ne makarod, hogy a géppel együtt induljanak az említett programok, miért nem kapcsolod ki, hogy elinduljanak? Mindkét program saját beállításaiban kikapcsolhatóak.

Ha megtelik a memóriád (RAM), a gép a lapozófájlhoz fog nyúlni - ez azt jelenti, hogy megelőzendő a fagyást, a gép a merevlemezed használja RAMként, ami ugye nagyságrendekkel lassabb. Nem tudom mennyi memóriád van, de megnézném a feladatkezelőben (folyamatok fül), hogy mi eszik kifejezetten sokat.

2013. aug. 24. 19:39
 2/5 csacsi2 ***** válasza:

Kiegészíteném az előző hozzászólást, kogy a CCleaner alapból egy jó fájltisztító, a Rendszerleíró (registry) tisztítója semmit nem ér. a fájlrendszer tisztítóját viszont kibővítheted más programokkal a CCenhancer -el.

[link]

sajnos a jobb (hatékony) regiszter tisztítók fizetősek pl.: Jv16PowerTools,Registry Reviver... ezt old meg.

egy oprendszerben alapból rengeteg felesleges szolgáltatás indul a rendszerrel együtt, ami nem kell tiltsd le a szolgáltatásokban.

az ideiglenes állományok rendszeresen töredezik a lemezt. pl az xp-nek nem jó a töredezettségmentesítője, használj mást és töredezettségmentesíts.

2013. aug. 24. 20:13
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi!

Egyébként 1.5gb RAMom van :)

2013. aug. 24. 21:30
 4/5 csacsi2 ***** válasza:

Xp rendszerhez még jó,újabb oprendszerekhez nem árt több. Nekem xp rendszeren 1.5 Gb ram van. Időközönként belassul (használat függő).Egyes progik sok ram-ot esznek (pl.: Firefox,skype,Vírusírtó). Az utóbbi is meg tudja fogni. Lényeges hogy ha lassu akkor egy takarítást lefuttatni, néha nem árt egy "mélytakarítás" sem ezért is irtam a CCenhancer-t.

A Rendszerleíró adatbázis az oprendszer "agya" és az is szokott töredezni amiket irtam progit azok megcsinálják,

újraindításkor, mert márhogy nem lehet.

az hogy újraindításkor gyorsabb, az lehet attól, hogy kikapcsoláskor törli a lapozófájlt és így indításkor írja újra.

Van az IQBit Advanced System Care -nek a Smart RAM -ja ami felszabadítja a nem használt memóriát menet közben, akár manuálisan (ingyenes).

[link]

[link]

2013. aug. 24. 22:57
 5/5 A kérdező kommentje:
De bekapcsolás után mindígy gyors 1 percig, utánna belassúl! De van, hogy random begyorsul! Ez a lassú dolog olyan, hogy például: ki jelölök az asztalon egy pár ikont, és lassan, egyesével tölti be őket! :(
2013. szept. 4. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!