Miért van az, hogy a gépem egyszer atom gyors, egyszer meg atom lassú a gépem? (Lent! )
Ha ne makarod, hogy a géppel együtt induljanak az említett programok, miért nem kapcsolod ki, hogy elinduljanak? Mindkét program saját beállításaiban kikapcsolhatóak.
Ha megtelik a memóriád (RAM), a gép a lapozófájlhoz fog nyúlni - ez azt jelenti, hogy megelőzendő a fagyást, a gép a merevlemezed használja RAMként, ami ugye nagyságrendekkel lassabb. Nem tudom mennyi memóriád van, de megnézném a feladatkezelőben (folyamatok fül), hogy mi eszik kifejezetten sokat.
Kiegészíteném az előző hozzászólást, kogy a CCleaner alapból egy jó fájltisztító, a Rendszerleíró (registry) tisztítója semmit nem ér. a fájlrendszer tisztítóját viszont kibővítheted más programokkal a CCenhancer -el.
sajnos a jobb (hatékony) regiszter tisztítók fizetősek pl.: Jv16PowerTools,Registry Reviver... ezt old meg.
egy oprendszerben alapból rengeteg felesleges szolgáltatás indul a rendszerrel együtt, ami nem kell tiltsd le a szolgáltatásokban.
az ideiglenes állományok rendszeresen töredezik a lemezt. pl az xp-nek nem jó a töredezettségmentesítője, használj mást és töredezettségmentesíts.
Köszi!
Egyébként 1.5gb RAMom van :)
Xp rendszerhez még jó,újabb oprendszerekhez nem árt több. Nekem xp rendszeren 1.5 Gb ram van. Időközönként belassul (használat függő).Egyes progik sok ram-ot esznek (pl.: Firefox,skype,Vírusírtó). Az utóbbi is meg tudja fogni. Lényeges hogy ha lassu akkor egy takarítást lefuttatni, néha nem árt egy "mélytakarítás" sem ezért is irtam a CCenhancer-t.
A Rendszerleíró adatbázis az oprendszer "agya" és az is szokott töredezni amiket irtam progit azok megcsinálják,
újraindításkor, mert márhogy nem lehet.
az hogy újraindításkor gyorsabb, az lehet attól, hogy kikapcsoláskor törli a lapozófájlt és így indításkor írja újra.
Van az IQBit Advanced System Care -nek a Smart RAM -ja ami felszabadítja a nem használt memóriát menet közben, akár manuálisan (ingyenes).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!