AutoCAD 2007 egyedi beállítások kimentése, rendszerwinyó formázása előtt. Hogyan?
Sajnos újra kell húznom a rendszert, és a cad-emben gyakorlatilag minden egyedi. Saját ikonok, ikonsorok átrendezve-áthelyezve-átnevezve,külön a 2d-hez és a 3d-hez is. A méretstílusok egyediek, saját "skicc" látványstílusok. Bill kombinációk, Stb..
Továbbá:saját paletták, saját felületek. Utóbbiakat csak hozzáadnám a gyárihoz+ba, nem jó cserélve, mert véletlenül kitöröltem olyat is, amit nem kellett volna. :/
Nem találtam sajnos leírást, hogy hogyan tudom szakszerűen kimenteni-beilleszteni a fentebbi részbeállításokat. Ehhez kérnék segítséget, hogy mit hogyan hová mentsek. Ugyanez a verzió kerül majd fel csak szűz oprendszerhez...
SEGÍTSÉGETEKET ELŐRE IS KÖSZÖNÖM! :)
bár ez, a 2008-as verzióé, de lehet hogy hasznát veszed:
Súgó (Felhasználói kézikönyv):
A felhasználói felület > Eszközpaletták mentése és megosztása
Menti és visszaállítja a Felhasználói felület beállításait (Profilok) (200. oldal)
Parancsbevitel: TESTRESZAB
1 Kattintson az Eszközök fül > Testreszabás panelének > Eszközpalettákparancsára.
2 A Testreszabás párbeszédpanel Paletták csoportjában kattintson a jobb gombbal
egy eszközpalettára. A helyi menüben válassza az Exportálás parancsot.
3 A Paletta exportálása párbeszédpanelen adja meg a fájlnevet, és kattintson a Mentés
gombra.
4 Kattintson a Bezárás gombra.
Súgó (Felhasználói kézikönyv:
A rajzolási környezet testreszabása y Menti és visszaállítja a Felhasználói felület beállításait (Profilok)
Parancsbevitel: OPCIÓK
Profil mentése
1 Válassza az Eszközök menü --> Beállítások parancsot.
2 A Beállítások párbeszédpanel Profilok lapján kattintson a Listához adás lehetőségre.
3 A Profil hozzáadása párbeszédpanelben adja meg a Profilnevet és a Leírást.
4 Kattintson az Alkalmaz és bezár gombra az aktuális beállításoknak a rendszerleíró
adatbázisba történő mentéséhez, és a párbeszédpanel bezárásához.
5 Kattintson az OK gombra.
Nekem mintha úgy rémlene, hogy profilmentésnél csak azt mented le, amit a profilválasztónál tudsz váltani (stílusok, elrendezések, ikonok, stb...) viszont 1-2 dolgot nem biztos, hogy lement... ilyenek pl. a saját ikonok és egyéb az AutoCAD fejlesztői környezetében létrehozott programok.
De az AutoCAD könyvtárstruktúrájából ki lehet másolni, majd vissza azokat, amik ezekért felelnek. Egyébként nézelődj a beállítások menüpontnál, ott pedig sok dolognál az elérési utat is meg lehet találni.
Amúgy én is az AutoCAD 2007+service packot használom. Bár néha kell erre-arra az új is. (pl. új formátumok miatt, meg abba jobb a dinamikus blokkszerkesztő)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!