Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért nem használnak többen...

Miért nem használnak többen Linuxot?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 25. 15:33
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Azért, amiért a keresőt sem.
2013. ápr. 25. 15:35
 2/20 anonim ***** válasza:

Nem tudom rajta kiélni játékos hajlamaim.

G.

2013. ápr. 25. 15:37
 3/20 anonim ***** válasza:
81%

Mert bár a Linux napról napra barátságosabb, de ha valami nem sikerül, akkor a megoldáshoz nem elég általában a sima pasziánszfüggő juzer. (pl laptop fn billentyűk tudnak érdekesek lenni, ritka hangkártya telepítése is tud gondot okozni etc).

És persze directx nincs rajta, ami a játékok 98%-hoz elengedhetetlen.

2013. ápr. 25. 15:39
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Talán mert megszokták ami van, aztán nem szeretnék kizökkenteni magukat és megtapasztalni valami mást, túl befásultak.

Meg pl. a számítógép használok hatalmas része (idősök, tinik, gyerekek, nők) azt se tudja hogy létezik a windows-on kívül más.

2013. ápr. 25. 15:40
 5/20 Egerecske ***** válasza:
2013. ápr. 25. 15:45
 6/20 anonim ***** válasza:
4%
Mert a windows a legnépszerűbb, könnyebb kezelni, kompatibilitásilag is jobb.
2013. ápr. 25. 15:46
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Mert még a legkezesebb Linuxhoz is mélyebb ismeretek kellenek, mint egy Windows alapszintű használatához. Az iskolákban sem tanítják, legfeljebb néhol, mint érdekességet, amúgy meg nem számítógép felhasználókat, hanem Microsoft felhasználókat képeznek. Elég megnézni itt a kérdések zömét. Ha épp nem valamelyik játék lekalózkodásáról vagy C; C++; C# háziról szól, olyan alapvető dolgokra kérdeznek rá, amiknek alapnak kellene lennie.

Na most az olyan tömegek, akiknek gőzük sincs milyen hardver van a gépükben, egy portalanítás meghaladja a tudásukat és a Windowsos automata telepítővel sem boldogul, mi lenne, mikor terminálból kell valamit működésre bírni? A felhasználók java nem is akarja ismerni/érteni a gépét, azt akarja, hogy egyszerűen működjön, úgy ahogy ő megszokta. És mivel a Windows szokta meg...

2013. ápr. 25. 15:47
 8/20 anonim ***** válasza:
29%

Mert szimplán egyszerűbb windowst használni. Torrentről letöltöm, telepítem, driverek, legszükségesebb programok már benne is vannak, úgyhogy csak feldobom a saját játékomat és kész is vagyok, fut minden. kb 2 óra a teljes procedúra.

Akkor meg minek vacakoljak linuxszal?

Tudom, hogy jobb, elismerem, klassz, hogy fejlesztik, riszpekt, de nekem nem éri meg a macerát.

2013. ápr. 25. 15:49
 9/20 anonim ***** válasza:
47%

Néhány héttel ezelőtt kipróbáltam a Xubuntu-t.

Feltelepítettem, minden működött, a külső USB-s hálózati kártyámat azonnal felismerte, becsatlakoztam, torrent is működik, BOINC projektek munkacsomagjai futnak mint a villám... Aztán megpróbáltam lejátszani egy MP3 fájlt. Telepítettem mindenféle csomagot, VLC Player-t, zenelejátszót... Háromnegyed óra b*szakodás után sem tudtam rávenni, hogy lejátssza az MP3-at (FLAC simán ment).

Szóval úgy gondoltam, hogy én ebből köszönöm, nem kérek...

2013. ápr. 25. 16:08
 10/20 A kérdező kommentje:

Nekem dual-bootom van, egy W7 és egy ubuntu 12.04 LTS (amit most készülök lecserélni egy Linux Mintre). A Windowst csak játszani használom, minden mást Linuxon csinálok. Itt olvasom.."a windows a legnépszerűbb" valóban, de csak mert egyetlen reklám sincs a Linux előnyeiről.

"Könnyebb kezelni" hát nem tudom, én a W95-től mindet használtam (vistát csak 2 napig), a start menüt sose szerettem, aztán kipróbáltam a Linuxot, a menürendszere sokkal jobb. A kezelhetőségbe ha beletartoznak az effektek és ezek használhatósága, akkor a Linux ebben is sokkal előrébb van.

"Kompatibilitásilag is jobb" Az új eszközökön valóban, de én már használtam Linuxot nagyon régi gépeken, amikre a WinXP se volt hajlandó települni.

#9 Hát igen, a kodekek meg tudjak szívatni az embert rendesen. Én pl úgy jártam, hogy a filmeket negatív képpel játszotta le, bár nekem a VLC megoldotta a problémát.

2013. ápr. 25. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!