Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Régi vasra milyen linuxot?

Régi vasra milyen linuxot?

Figyelt kérdés

szóval:

sempron 2800+

512 mb ram

asus fx 6200 128 mb grafikus

Xp-ből sokfélét próbáltam,butítottat is de még az is alig használható...

olvastam valami puppy linuxról,állítólag 128 mb rammal is jól megy de nekem 512 van,bevállalnék kicsit komolyabbat is puppynál.

Kezdőnek adnám a gépet,jólenne ha magyar lenne az op rendszer és könnyű kezelésű.

2013. márc. 24. 11:35
1 2
 1/11 x-a válasza:

xubuntu, lubuntu, vagy más olyan disztró ahol az xfce vagy az lxde az asztali kőrnyezet. A "nagyokat" (gnome, kde, unity) kivételével szinte minden megy azon a gépen, bár a kde is- szerintem, de csak effektek nélkül.

Javasolnám az ubuntu 12.04, ubuntu2D (unity effektek nélkül) asztali megjelenitővel mivel 2017-ig támogatott, addig pedig használni tudod a géped. Még 4 évig!!!

2013. márc. 24. 11:58
 2/11 anonim ***** válasza:
Én is kb egy ilyen teljesítményű gépre raktam fel az Isadorát(Linux Mint 9). Tökéletesen működik, bár én emellett egy másik gépen Win-t is használok.
2013. márc. 24. 12:01
 3/11 anonim ***** válasza:

Ha most kezded a Linuxozást: Lubuntu

Ha szeretnéd megtanulni, hogy mitől megyen a "gőzgép" Puppy. De a Puppyhoz is van magyar fórum, szval csak érdeklődés, meg kitartás kérdése. De a Lubuntu jobban alád teszi a dolgokat, az ubuntu.hu-n biztos segítséget találsz.

Ez a szabad szoftver lényege: Te döntesz!

2013. márc. 24. 12:35
 4/11 anonim ***** válasza:

"mivel 2017-ig támogatott, addig pedig használni tudod a géped. Még 4 évig!!!"

Utána pedig az egész autómatikusan elégeti magát laptoppal együtt, ha nem frissíted.

"Ez a szabad szoftver lényege: Te döntesz!"

Ezt a szabad szoftver kamut mindig muszáj lenyomni :D Egyébként rakj fel valami régi ubit (10.04 LTS, ami még úgy-ahogy megy), oszt jónapot, vagy esetleg valami 1-2 éves opensosét lxde-vel.

2013. márc. 25. 13:57
 5/11 anonim ***** válasza:
A Debian 5 biztos elmegy rajta. esetleg a 6 is, bár azt csak FVWM-mel próbáltam.
2013. márc. 25. 23:13
 6/11 x-a válasza:

"valami régi ubit (10.04 LTS, ami még úgy-ahogy megy)"

Kár foglalkozni vele. Jó rendszer volt de lassan lejár a támogatása.

2013. márc. 26. 08:01
 7/11 A kérdező kommentje:

feltettem a 12.04-et elég jól elzötyög vele. lehet internetezni rajta :) xp-vel + vírusirtóval nem lehetett...

szóval köszi :)

wifi is megy rajta,de nem tudom telepíteni a Ralink programot amivel látom,hogy mennyi jel van :/ pedig van a beini cd-n linux driver is,de sehogy se akar települni...

2013. márc. 26. 10:21
 8/11 anonim ***** válasza:

"Kár foglalkozni vele. Jó rendszer volt de lassan lejár a támogatása."

És mi lesz, ha többé nem támogatják? :D

2013. márc. 26. 12:03
 9/11 x-a válasza:

"És mi lesz, ha többé nem támogatják? :D"

Egy ideig semmi. Nem érkeznek frissítések, puff neki. Később viszont jönnek majd a gondok (pl. flash-el).

A kérdezőnek: a telepítő cd-ket felejtsd el. Ha xp-s cuccot akarsz feltenni előbb a tárolókból telepítsd a wine emulátort (bár gyengécske a géped de attól függ mit akarsz).

wifi jel erősségének kimutatása otthon minek? Egyebbként ha van okos telód javaslom arra a wifi analyzer alkalmazást.

2013. márc. 27. 08:26
 10/11 anonim ***** válasza:

"Egy ideig semmi. Nem érkeznek frissítések, puff neki. Később viszont jönnek majd a gondok (pl. flash-el)."

Vagy nem. Jellemzően a flash-et és a kritikus pluginokat tovább fejlesztik és manuálisan is letölthető repón kívül is. De ha nem frissíted, akkor sincs semmi. Évek kellenek a támogatás megszűnése után, mire kompatibilitási problémákat tapasztalhatsz. Én például 10.04 -et használok és soha nem frissítettem semmit. Szóval ez is csak egy újabb linux kamu. Az más kérdés, hogy a programok újabb verziói hamar inkompatibilissé válnak, ehhez a fejlesztőknek kell gratulálni.

2013. márc. 28. 07:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!