Régi vasra milyen linuxot?
szóval:
sempron 2800+
512 mb ram
asus fx 6200 128 mb grafikus
Xp-ből sokfélét próbáltam,butítottat is de még az is alig használható...
olvastam valami puppy linuxról,állítólag 128 mb rammal is jól megy de nekem 512 van,bevállalnék kicsit komolyabbat is puppynál.
Kezdőnek adnám a gépet,jólenne ha magyar lenne az op rendszer és könnyű kezelésű.
xubuntu, lubuntu, vagy más olyan disztró ahol az xfce vagy az lxde az asztali kőrnyezet. A "nagyokat" (gnome, kde, unity) kivételével szinte minden megy azon a gépen, bár a kde is- szerintem, de csak effektek nélkül.
Javasolnám az ubuntu 12.04, ubuntu2D (unity effektek nélkül) asztali megjelenitővel mivel 2017-ig támogatott, addig pedig használni tudod a géped. Még 4 évig!!!
Ha most kezded a Linuxozást: Lubuntu
Ha szeretnéd megtanulni, hogy mitől megyen a "gőzgép" Puppy. De a Puppyhoz is van magyar fórum, szval csak érdeklődés, meg kitartás kérdése. De a Lubuntu jobban alád teszi a dolgokat, az ubuntu.hu-n biztos segítséget találsz.
Ez a szabad szoftver lényege: Te döntesz!
"mivel 2017-ig támogatott, addig pedig használni tudod a géped. Még 4 évig!!!"
Utána pedig az egész autómatikusan elégeti magát laptoppal együtt, ha nem frissíted.
"Ez a szabad szoftver lényege: Te döntesz!"
Ezt a szabad szoftver kamut mindig muszáj lenyomni :D Egyébként rakj fel valami régi ubit (10.04 LTS, ami még úgy-ahogy megy), oszt jónapot, vagy esetleg valami 1-2 éves opensosét lxde-vel.
"valami régi ubit (10.04 LTS, ami még úgy-ahogy megy)"
Kár foglalkozni vele. Jó rendszer volt de lassan lejár a támogatása.
feltettem a 12.04-et elég jól elzötyög vele. lehet internetezni rajta :) xp-vel + vírusirtóval nem lehetett...
szóval köszi :)
wifi is megy rajta,de nem tudom telepíteni a Ralink programot amivel látom,hogy mennyi jel van :/ pedig van a beini cd-n linux driver is,de sehogy se akar települni...
"Kár foglalkozni vele. Jó rendszer volt de lassan lejár a támogatása."
És mi lesz, ha többé nem támogatják? :D
"És mi lesz, ha többé nem támogatják? :D"
Egy ideig semmi. Nem érkeznek frissítések, puff neki. Később viszont jönnek majd a gondok (pl. flash-el).
A kérdezőnek: a telepítő cd-ket felejtsd el. Ha xp-s cuccot akarsz feltenni előbb a tárolókból telepítsd a wine emulátort (bár gyengécske a géped de attól függ mit akarsz).
wifi jel erősségének kimutatása otthon minek? Egyebbként ha van okos telód javaslom arra a wifi analyzer alkalmazást.
"Egy ideig semmi. Nem érkeznek frissítések, puff neki. Később viszont jönnek majd a gondok (pl. flash-el)."
Vagy nem. Jellemzően a flash-et és a kritikus pluginokat tovább fejlesztik és manuálisan is letölthető repón kívül is. De ha nem frissíted, akkor sincs semmi. Évek kellenek a támogatás megszűnése után, mire kompatibilitási problémákat tapasztalhatsz. Én például 10.04 -et használok és soha nem frissítettem semmit. Szóval ez is csak egy újabb linux kamu. Az más kérdés, hogy a programok újabb verziói hamar inkompatibilissé válnak, ehhez a fejlesztőknek kell gratulálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!