Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows vs. Ubuntu?

Windows vs. Ubuntu?

Figyelt kérdés
Átlag felhasználó szempontjából melyik a jobb operóciós rendszer? Mik a külömnségek?

2013. ápr. 9. 02:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
61%

Én a kilencvenes évek óta használok linuxot. Akkor (pl. (én) mandrake) valóban gond volt egy átlag felhasználónak az os telepítése, beállítása, de akkor is stabilabb volt. Olyan hardwer-problémákat sikerült vele megoldani, amire a windows nem volt képes.

Windows xp: látom a HDD-t, nem látom a HDD-t...

Linux: Elszállt a partíciós tábla. Készítsek egy újat?

Készített, utána a windows is használni tudta.

Talán meg lehetett volna oldani windowsos progikkal is, de nem "átlag felhasználói" szinten, ha valaki felismeri a hibát. Linux alatt nem kellet felismerni, kiírta!

Nekem négy operációs rendszerem van fent egy gépemen - ubuntu, fedora, win-xp, win7 - külön HDD-ken. Bármelyiket indíthatom. Szerverekhez egyértelműen linux, webfejlesztéshez szintén azt használom, vírusokat valóban lehet írni rá, de 100 féle disztrora, ezer féle beállításra kellene megírni. Olyan böngészőt használok, amelynek nem is mozilla motorja van, windows alatt nem is ismert. Ha neked megéri, írj rá vírust, de azt csak én fogom érzékelni, a többi 99% felhasználó nem. Nekik külön-külön meg kell írni.

Ha átlag felhasználó vagy, nyugodtan használj linuxot, pl. ubuntu, lubuntu, kubuntu, meg még kb. ~97 disztro. Legális és támogatott, ingyen. Ha kicsit oda is tudsz figyelni, akkor nyugodtan használd te is. Ha gémerezel, ráadásul kimondottan windowsra írt játékok érdekelnek, csak windows! Ha legálisan szeretnéd használni, a támogatásokat élvezni, akkor az még egy gép ára az összes cullanggal.

Ha abszolút laikus vagy, csupán levelezel, irodázol, filmezel, CD-zel, akkor mindkét rendszert érdemes szakemberre bízni! A windows súgóról csak egy pontot idéznék a windows 3.1 -ből: "Nem működik az egere? Kattintson ide!" No, ez a mondat azóta kimaradt, de a szinvonal nem változott!

Elfogult vagyok? Az hát! A NASA iz az! Nem azért állt át a linuxra, mert az olcsóbb! Azért vagyok elfogult, mert jobbnak tartom a linuxos rendszereket.

2013. ápr. 12. 20:34
 12/14 anonim ***** válasza:
Kérdés, hogy az átlagfelhasználónak mi szüksége van egy agyonrakalibrált, hiperszuper, ultra-biztonságos, csodaoprendszerre. Mert hogy háború van, lopják az adatainkat, életveszélyben vagyunk? Egyébként elhiszem, hogy a nasa nál meg tudják oldani a felmerülő problémákat (meg azt is, hogy azóta látnak annyi ufo-t, mióta linuxoznak :D)).
2013. ápr. 13. 08:14
 13/14 tabaki ***** válasza:

Ja, hogy most meg az a baj, hogy túl jó...

Nálam azóta sem jelentkezett a bugok tömege, de adtál egy tippet, hogy hova forduljak, ha mégis rámtörnének, hiszen űrtechnológia nélkül nehéz lenne megoldani, hacsak nem frissítek három kattintással.

2013. ápr. 13. 08:53
 14/14 anonim ***** válasza:
Nem kell kinyalni a linux s*ggét, csak azért, mert ingyért van. Én 5 éve használom, játékokat tervezek rajta és pontosan tudom, hogy egy kínlódás az egész. Nem hogy túl jó, hanem azon csodálkozok, hogy egyáltalán elindul, ha bekapcsolom.
2013. ápr. 14. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!