Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A Linux rendszereknél mit...

A Linux rendszereknél mit jelent a KDE meg a GNOME?

Figyelt kérdés
Több olyan linuxal találkoztam amiből volt mindkettő egy KDE-s meg GNOME-os de ezeke pontosan mit is jelentenek/takarnak?

2013. febr. 18. 12:40
1 2
 1/13 P.O.C. ***** válasza:
100%

Grafikus felület változatok.

Bővebben:

[link]

[link]

2013. febr. 18. 12:50
 2/13 anonim ***** válasza:

Két különböző grafikai motort jelent.

Az egyik egy kicsit távolról hasonlít a windows-os startmenühöz( KDE) míg a másik teljesen más alapon működik.)

Azt használod amelyiket akarod. Ez a te egyéni döntésed. Minden alkalmazás fut( ha megvannak a megfelelő függvénykönyvtárak, ami általában megvannak/lesznek a telepítés során)

Persze vannak alkalmazások, amelyek KDE-n gyorsabbak,mint GNOME környezeten, de nagyjából ez a helyzet. A KDE nagyobb teljesítményű géphez illik( bár erről is lehetnek vitatkozni), a GNOME pedig kisebbhez. A KDE szerintem azoknak jó akik most kezdik a linux-ot.

2013. febr. 18. 12:50
 3/13 tabaki ***** válasza:

Csak közbeszúrom, nem mintha különösebben hasznos megjegyzésnek tartanám: Nem csak ez a kettő van, hanem egy rakás, ízlés szerint. Egy régi cikk:

[link]

Egy újabb:

[link]

2013. febr. 18. 13:09
 4/13 Komplikato ***** válasza:
OFF: Nagyjából érteni vélem a grafikus felület (GUI) különbségeket így linux alatt, de élő embernek van róla infója és tapasztalata, mi van egy Windows XP vagy plán W7 esetén ha felteszem rá a KDE-t? Mert van hozzá ...
2013. febr. 18. 13:20
 5/13 anonim ***** válasza:
Ha az Ubuntut felteszed egy akármilyen kevés memóriájú régi gépre, akkor nem kell mindenféle képszerkesztőt és hasonlókat telepítened, mert a GNOME mindezt tudja. Kényelmes megoldás.
2013. febr. 18. 13:23
 6/13 A kérdező kommentje:
és egy merevlemezre de két külön partícióra fellehet tenni bármelyik linuxot és Win7-et egyszerre úgy hogy legyen rendszerválasztó menü bekapcsoláskor?
2013. febr. 18. 15:11
 7/13 tabaki ***** válasza:
Fel.
2013. febr. 18. 15:14
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeiteket!
2013. febr. 18. 15:19
 9/13 Komplikato ***** válasza:
6-os Én nem vagyok jártas Linuxban, de nekem ez csak úgy sikerül ha Linux nem elsődleges particióra kerül, mert amelyik HDD-n elsődleges partició ilyen azt a HDD-t nekem a W7/W8 telepítős szelektíven nem látja.
2013. febr. 19. 12:25
 10/13 anonim ***** válasza:
XP mellé is fel lehet tenni.
2013. febr. 19. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!