. Dvn fájlt hogy lehet készíteni/megnyitni?
Egyszer letöltöttem egy játékot és a játék fájljai egy bizonyos .dvn fájlba voltak tömörítve. Telepítés után észrevettem hogy kb.1.5GB a játék, pedig a telepítő csak 300 valamennyi MB volt. Ezért ha valaki tud kérem segítsen!
A telepítő .Bat fájllal működött. A kbontóklienst kipróbáltam tudok-e vele tömöríteni is de nem ment. Csak kibontani tud, legalábbis azthiszem.
Köszönöm!
Ez valami egyedi, nem szabványosított kiterjesztés lehet, soha nem hallottam még róla.
Az, hogy maga a telepítő jóval kisebb, mint maga a telepített program, teljesen természetes. A telepítők általában tömörített, de futtatható fájlok (vagy kicsomagolást igényelnek, aztán lehet futtatni őket).
Gondoljál csak rá, hogy pl. maga a Windows telepítője simán elfér egy CD-n, aztán telepítés után néhány giga lesz. (sőt, hamarosan meghízik akár 4-5 G-ra is).
Igen. Igazából már csodálkoztam a Win7 lemezén ami csak egy DVD volt de mégis a Win7 Ultimate, Starter, Home Premium stb... is rajta volt és ezek telepítési mérete majdnem 9GB.
De azért akkor is érdekelne ez a bizonyos .dvn fájl. Ja, és hogy hogy lehet készíteni. Vagy valaki ismer egy afféle "mindenféle fájl" megnyitására alkalmas progit?
Persze, a jegyzettömb!
Na, ez csak vicc volt. Nem véletlenül van annyiféle fájlformátum. Mondjuk a képkezelők azokat a formátumokat tudják megnyitni, amelyek valamilyen kép formátum adatait tartalmazzák. (pl. jpg, bmp, gif stb.)Egy szövegszerkesztő a szöveges dolgok (alap a txt), ill ennek a "komolyabb" változatát, formázásokat, különféle betű típusokat (fontokat) és sok egyebet tartalmaznak. (legismertebb a doc). Egy videokezelő (szerkesztő, lejátszó stb.) a video formátumokat. Még folytathatnám, de ennyiből is látható, hogy kizárt olyan program, ami bármit, az összeset meg tudná nyitni. Pont az a lényege a kiterjesztésnek, hogy ebből tudja az operációs rendszer beazonosítani, mely programhoz tartozik az adott fájl formátuma, vagyis mi tudja azt megnyitni.
NEM! 100% biztos (mert nem vagyok hülye és már rengeteg eredeti játék telepítőjét láttam) hogy nem a program kiterjesztése ugyanis Torrentel szedtem le és licensz sem volt hozzá, és amit már írtam hogy .bat-tal működött.
Őszintén! Melyik az az id*óta cég, amelyik .bat fájllal működtet egy telepítőt???????
Mégsem érted egészen pontosan. A kiterjesztés, az egy dolog. Az csak egy azonosító. A lényeg, ami magában a fájlban van. Azt nem tudja más program megnyitni, mint amihez való.
Próbáld csak ki: egy .jpg kiterjesztésű képnek a jpg helyett írd át a kiterjesztését mondjuk .kep - re. semmi nem fogja megnyitni. De ha a .kep kiterjesztésű fájltípust társítod valamelyik képnézegetődhöz, ezentúl az meg fogja nyitni, hiszen valójában egy képről van szó. De ha ugyanezt elvégzed egy Word dokumentummal, aminek a kiterjesztése eredetileg . doc , hiába próbálkozik az adott képnézegetőd vele, nem tudja megnyitni, mert az nem kép, hanem egy dokumentum fájl.
Így már remélem érthetőbb.
De értem.
Idézem: "ha belegondolsz, valakinek eszébe juthatott az hogy összeszed rengeteg kiterjesztési kódolást"
Na, én ezt írtam. A kiterjesztési kódoláson van a hangsúly. Ezt kicsit nagyon elírtam. Én arra gondoltam hogy pl. ezt a progit megcsinálták. Úgy készítették el hogy minden egyes kiterjesztés szerkesztéséhez megfelelő ablakot csináltak külön-külön. Ez úgy mükszik hogy, először kéri a fájl forrását. Aztán beazonosítja a kiterjesztést, és a kiterjesztésnek megfelelő ablakot nyitja meg, amiben a kiválasztott fájlt tudjuk szerkeszteni. Vagy az elején nemcsak kiválasztani tudunk hanem létrehozni egy, a listából általunk kiválasztott fájlformátumot. Persze ez csak egy gondolatom volt hogy egyáltalán van-e ilyen? Mert asszem ha lenne akkor jó sok helyet foglalna a merevlemezen. Ha mégegyszer átgondolom én egy olyan progira gondoltam ami csak a tömörített fájlok nagyrészét fel tudja dolgozni.
Ja és ezt is félre írtam: "Vagy valaki ismer egy afféle "mindenféle fájl" megnyitására alkalmas progit?"
A minedenféle fájl mindenféle tömörített fájlt jelent most.
És nem a semmiért tettem zárójelbe. Azért mert konkrétan mindent nem tud megnyitni csak jónéhányat, és mégegyszer csak tömörítettre gondoltam.
Bocs!
Meg van!!!
Újra elővettem a fájlt és megnéztem a parancssorba a helpjét! Most műkszik! Felraktam a netre, ha valakinek kellene itt van az alul lévő linken!
.bat-tal és parancssorral lehet üzemeltetni(DOS-os)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!