Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen vírusirtó programot...

Milyen vírusirtó programot ajánlanátok nekem az alábbiak alapján?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy mióta Nod32-t használók, a v4-es változattól kezdve a v6 változatig bezárólag folyton folyvást azt tapasztalom hogy túlságosan visszafogja a gépet. A processzor álladóan 100%-on van és a gép belassul. A gép nem mai darab.(intel celeron 2,66 ghz-es proci és 1 gb ram van benne)

Ha nincs fent vírusirtó a lassulás nem tapasztalható, de az nem megoldás a problémámra.

2013. febr. 10. 18:58
 1/10 anonim ***** válasza:
Én Avast!-ot használok. Ingyenes is van. Eddig mindennél jelzett és nem volt gondom. Nem tapasztalom, hogy visszafogná a gépet (olykor 0%-os cpu használat).
2013. febr. 10. 19:00
 2/10 anonim ***** válasza:
Nálam is Avast fut, alapból keményen 0% processzorhasználat és 6,5 mb ram foglalással. Szóval nem fog belassítani. Esetleg kipróbálhatod még az Avirát, ami szintén nagyon könnyűsúlyú. Szokták ajánlani a Panda Cloudot kisebb teljesítményű gépekre, de azt nem tudnám jó szívvel ajánlani, nekem legalábbis nem vált be.
2013. febr. 10. 19:07
 3/10 anonim ***** válasza:
Comodo Internet Security-t ajánlok. Most néztem meg, 18 Mb memóriát használ.
2013. febr. 10. 19:15
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha ingyenes akkor Avast [link]
2013. febr. 10. 19:31
 5/10 anonim ***** válasza:

Fu en avastot nem mernem ajanlani.Nekem manapsag csunyakat muvel.Tettem fel rola kerdest nem regibe es ott feladatkezelobe is latthato volt hogy nem csekely memoriat vitt el! Csak azert mert ingyenes nem ajanlanam,mert vedelem teren sincs teljesen toppon,de kinek mi.Nekem a 7es verzio nem valt be sajnos.Lefagyasztota a gepem is... Bongeszesi sebbeseget is visszafogta...de ez meg hadjan lett volna..

Panda cloud a legszerenyebb talan.

2013. febr. 10. 19:47
 6/10 anonim ***** válasza:

A 100%os procihasználatodnak vszeg van alapja! Talán egy olyan vírus, amit nem tud közvetlen irtani, mert folyton újraírja magát, a nod meg folyton törli, és ez így megy, amíg meg nem oldod pl. csökkentett üzemmódban futtatva a vírusirtót, mert akkor a -még nem futó- vírust esetleg tudja már irtani.

Nálam 6-os smartsecurity van fent, és hasonlóan elavult a gépem, de az túlzás ami nálad van. Jelenleg 0%-on, és 56MB-nyi rammal fut. Bár én is találkoztam már ilyen jelenséggel, és 1-2 órámba bele is telt, mire rendbe raktam.

Az ingyenes vírusirtók -főleg, ha van fizetős verziója is, és már miért ne lenne?!- nem nyújtanak teljeskörű védelmet, ez üzleti szempontból be is látható dolog. Amúgy a nodot is be lehet állítani light-os működésre, de akkor meg minek a cucc?!

Szal értem én hogy ingyenes, meg 0%proci, meg 1MBram, de én azért maradok az ESS-nél...

2013. febr. 10. 21:31
 7/10 anonim válasza:
én a microsoft security esentialst használom és teljesen ingyenes
2013. febr. 11. 14:14
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Egy újabb, az eredeti problémához kapcsolódó kérdésem volna.

Chrome böngésző van gépen, elvileg gyors, keveset fogyaszt a rendszererőforrásokból mégis számomra dög lassú. A lassúság elsősorban youtube videóknál (akadozás) mutatkozik meg.

A youtube-on kivül más oldal nincs megnyítva, mégis a feladatkezelőben több sor is van chrome.exe névvel aminek a erőforrás igénye magas...

A sávszél nem lehet gond, elvégre két másik gép esetében minden probléma nélkül lehet videókat nézni.

Mit kellene állítanom, hogy ne akadjanak a videók ezen a gépen?

2013. febr. 11. 16:30
 9/10 A kérdező kommentje:
XP-t használok, abból is a Sp2-es változatot. A UPC-s sebességoptimalizáló telepítve a 120 mbites nethez.
2013. febr. 11. 16:32
 10/10 anonim ***** válasza:

Chrome szerintem erősebb gépre való.Nekem is lassú sajnos.

Firefoxot használóm,igaz abból is régebbit,mint flash playerből,mert ezt szeresse a jelenlegi gépem,sajnos vagy nem sajnos.De így tudok normálisan videot is nézni és mást is csinálni..

2013. febr. 11. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!