Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Baj, ha régebbi verziójú...

Baj, ha régebbi verziójú Windows XP-t használok?

Figyelt kérdés
Itthoni használatra (Internetezés , játékok) régebbi, 2011-es verziójú Windows XP-t használok. Ajánlatos áttérni a legújabb, 2013 Januárira?

2013. febr. 9. 09:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

16:12-es válaszolónak:

Sajnos van, akinek 25-30 ezer ft-ot sem engedhetnek meg maguknak számítógépre költeni. És ugyebár emellé a Windowst is meg kell venni, ami plusz 30 ezer minimum, mert csak legális Wint lehet lehet frissíteni, ha már a biztonságnál tartunk... Egy P4-es 1 giga rammal felszerelt gépen meg éppen csak eldöcögne a Win7, de egy olyan régi hardverkonfigurációhoz már drivereket sem lehet találni Win7 alá. Ami a Linuxot illeti, akinek szerencséje van, annak működik, akinek nem, az meg vagy talál megoldást, vagy nem. Na meg arról nem is beszélve, ha a Windowshoz vagy kötve, mert nincs alternatíva Linuxhoz az adott szoftverből, ami a munkádhoz kell... Aki ilyen anyagi helyzetben van, az örül, hogy egyáltalán van gépe és egy operációs rendszer, ami működteti, legyen az frissített/nem fissített, támogatott/nem támogatott...

Bocsánatot kérek a kissé off hozzászólásért.

2013. febr. 12. 18:25
 12/16 anonim ***** válasza:

Bocs, de akinek 25-30 ezer forintja sincs egy új gépre, azaz nem veti fel a pénzt, annak valószínűleg (sajnos) nincs különleges munkája, amihez bármilyen olyan szoftver kellene, ami Linuxra ne lenne. Ezért is szoktam ajánlani a Linuxot, mert nem kerül egy pucér rendszer súlyos tízezrekbe és működik, nem állítódik el, nem csinál hülye hibákat, nem omlik össze. Ha szerinted "vagy működik, vagy nem" az csak azt mutatja, hogy soha nem ültél még egy jól belőtt Linux előtt huzamosabb ideig.

Aki videószerkesztéssel, 3D animációval, vagy játékfejlesztéssel foglalkozik, annak nem jó a Linux, de az ilyen munkákat megfizetik, azaz röhögve vesz az illető új gépet.

Amúgy meg a nem legális win7-et is lehet frissíteni, sőt, a kritikus biztonsági frissítéseket a warezolt winXP-re is fel lehet tenni, pont azért, mert így is sok a zombi gép.

2013. febr. 12. 20:10
 13/16 anonim ***** válasza:
Én úgy értettem, hogy vagy nincs pénze valakinek, vagy a munkája miatt nélkülözhetetlen a Win, nem a kettőt együtt. A vagy működik vagy nem pedig úgy értendő, hogy előfordulhat, hogy bizonyos hardverelemek nem, vagy nem teljes értékűen bírhatóak működésre vele. Lehet frissíteni a nem eredeti Wint is, de az a baj, hogy sokan ezt nem tudják.
2013. febr. 12. 21:50
 14/16 anonim ***** válasza:
Ma már kihasznal eredetit? sztem senki csak a nagyon gazdagok de amugy a frissitésre csak anyit tudok mondani hogy csak a helyet foglalja és szemét a z egész sok moskot leszed feleslegesen
2013. febr. 14. 18:17
 15/16 anonim ***** válasza:
drakhen: gratulálok... pontosan az ilyen hozzáállás miatt van annyi vírusos, zombi gép, amik ontják magukból a spamet. Persze, nem kell frissíteni, persze, minek is foltozzunk be olyan biztonsági réseket, amik az egész rendszer veszélyeztetik... minek is!?
2013. febr. 14. 22:56
 16/16 anonim ***** válasza:

Frissítés ide vagy oda,vírus így is úgy is van,mert sok a felelőtlen,ész nélküli interneten szörfölő ember.

Nem hiába mondják ésszel kell internetezni,akkor nem lehet baj.Példa akik vírusirtók nélkül élik a világukat,többek közt én is bő 1éve és sosem volt nekem se problémám. Heti 1x lemegy egy ellenőrzés,ami eddig sose talált bajt és ki is fújt ezzel.Mindegy,kezdőnek biztos nem tanácsolnám,bár tény vírusirtóval is összeszednek egyesek fűt,fát...

Amúgy meg mindenki maga dolga fel rakja-e a sok szemetet,illetve frissítéseket vagy nem...

2013. febr. 15. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!