Milyen operációs rendszert telepítsek?
A Linuxokat nem kifejezetten játékra teremtették. Lehet rajtuk játszani, sőt javuló tendenciát mutat a futó játékok száma, de ha egy win-es játék lassan fut a gépeden, akkor az linuxon sem fog gyorsulni. Van egy wine nevű cuccos, amivel win-es dolgokat lehet futtatni. Ha vannak konkrét játékaid, akkor nézd meg, hogy azok wine-al mit produkálnak.
Az Ubuntu, Lubuntu, Kubuntu mind ugyan az az Ubuntu kiadás, csak más az ablakkezelője és mások az előre telepített programok. Én személy szerint Linux Mintet javasolnék.
Ha valóban ilyen Doom 3 meg annál nem nagyon fiatalabb játékokat akarsz futtatni, akkor lehet GNU/Linux.
Én Fedorát javasolok, az LXDE, esetleg XFCE spin-t. Ubuntu-t is megnézheted vagy amint mondják a Linux Mint-et. A Szabadszoftver Konferencián Fedora KDE spin-en mutattak Wine-al futó játékokat, mint a Far Cry 3.
Őszintén szólva én Ubuntu 10.04 LTS-en Wine-al a következőket tudtam futtatni: Blood Omen 2, Dungeon Lords, Driv3r, Mafia, stb. Nem igazán játszottam sokat. Az igazság az, hogy most a Fedora KDE spin-en felraktam a Wine-t és telepítés ment, de semmit nem futtatott, hibát dobott és Ubuntu-n még a telepítőt sem indítja el, csak hibát ad.
Azért sok sikert és jó próbálgatást!
Linux cd-t nem szokás szerezni.Mivel ingyen van, ezért szívesen adják neked is, mint másoknak.El kell felejteni ezt a másik nagy gyártó által belétek nevelt baromságot, hogy szerezni kell, vagy venni kell....
Itt így működik:
idejössz és kiválasztod és letöltöd.
Veszel egy üres cd-t vagy egy pendrive-ot és rámásolod és használod.
Mivel feltételezem nem igazán érted a lényegét(ne haragudj meg) ezért sokan fognak segíteni.
Letölthetsz még egy ilyen programot is, amivel usb-ről bootolhatsz:
Ez megcsinálja neked a penndrive-ra a linuxodat és telepítés előtt megnézheted, hogy tetszik e majd a rendszer.
Ha nem, akkor nem telepíted!!!
Ha egyszer megszereted, akkor nem lesz gond, de utána téped a hajad, hogy minek szenvedtél mással eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!