Milyen operációs rendszert telepítsek egy olyan gépre amihez az XP még erős?
A 998GHz - tehát kilencszázkilencvennyolc gigahertzes proci elég erős - gondolom elírtad, és megahertzesre gondoltál.
Mi számodra a használható operációs redszer? Játszani akarsz, vagy netezni.
az egyel korábbi verzió - a windows 2000 elég jól futhat ezen a gépen - a probléma a támogatás hiánya lehet - na meg persze hogy nem már nem árulják (mert ugye legális szoftvert használsz).
Amennyiben nem akarod a gépet internetre kötni, jó választás lehet a Windows XP alapverziója - tehát minden Service Pack nélkül.
Ha netezni szeretnél akkor valamelyik linux Xfce vagy valamelyik grafikára kevésbé kiélezett asztalkezelővel vígan futkoshat. Feleségemnek most tettem 2.0GHz celeronra 512MB rammal gnome-ot, és aránylag szépen fut.
Az XP újratelepítése megoldhatja a problémát.
Apumnak 1.2 GHz Celeronhoz van 512 mega SDRAM, és bőven használható az XP, csak ki kell irtani a háttérben futó programokat. Előtte Windows ME volt neki rajta, azt is szerettem.
Linuxhoz még nem volt szerencsém, de jó ötlet lehet az is.
Nekem válaszolónak:
Miért? A Windows az valami standard? Próbáltál már win 3.1 után Win95-re váltani? Vagy WinXPről Vistára? Mindkettőt megéltem. Linuxra váltani nekem felüdülés volt. Tudatosítani kell, hogy az nem windows, és nem lesz vele semmi gond. Szerintem átgondoltabb mint a win, és nincsenek annyira szétszórva a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!